banner388

Yalı Kafe'nin Millet Kıraathanesi olması kesinleşti!

Atakum'da bulunan Yalı Kafe'nin Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe olarak düzenlenmesine ilişkin tartışmalar sonucunda, bugünkü mecliste değişeceği kesinleşti.

Yalı Kafe'nin Millet Kıraathanesi olması kesinleşti!

Atakum'da bulunan Yalı Kafe'nin Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe olarak düzenlenmesine ilişkin tartışmalar sonucunda, bugünkü mecliste değişeceği kesinleşti.

17 Aralık 2019 Salı 21:47
Yalı Kafe'nin Millet Kıraathanesi olması kesinleşti!

Samsun’un Atakum ilçesindeki Yalı Kafe’nin Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe olarak düzenlenmesine ilişkin 18 Kasım'da alınan karara yapılan 4 Aralık tarihli itiraz da mecliste görüşüldü. İmar ve Bayındırlık, Hukuk Komisyonlarınca itirazın reddine ilişkin alınan karar Büyükşehir Belediye Meclisince oy çokluğu ile kabul edildi.

"Üç belediye başkanı değişti, ben gelince plan değişti"

İller Bankası'na ait Yalı Kafe alanının imar planı değişikliğiyle alakalı süreci en başından aktaran Atakum Belediye Başkanı Deveci, "Önceki haliyle Deniz Kafe, şimdiki adıyla Yalı Kafe'yi hepiniz biliyorsunuz. Yaklaşık 25 yıldır orası, o haliyle kullanılıyor. Üç belediye başkanı değişti, oranın kullanımıyla alakalı herhangi bir tasarruf akla gelmedi. 31 Mart'tan sonra ben belediye başkanı oldum, yaklaşık 30 gün sonra orasıyla ilgili bir imar çalışması başlatıldığını duydum. Gidip yetkililerle görüştüm. Orasıyla ilgili ne yapmak istediklerini öğrendiğimde şöyle dediler: 'İller Bankası'nın sıkıntıları var, imar planına işleteceğiz ve satacağız'. Ben de onlara 'İmar planıyla oynamayın, aynı değerde emsal bir yer önereyim' dedim. Yazılarını yazıp resmileştirdik. Bir noktaya kadar gelmişti iş. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın da dahil olmasıyla bugün onayladığınız sürece döndü durum" diye konuştu.

"Bu salondaki herkes Samsun Partisi üyesidir"

Her zaman Atakum için çabaladığını belirten Deveci; "Hepiniz biliyorsunuz, ben Atakum Belediye Başkanı olarak bir, Cemil Deveci olarak ikinci sıfatımla bu şehirde, bu şehrin yararına olan her şeyin yanındayım. Ben ilk gün partimi unuttuğumu söyledim. Biz artık Atakum'da Atakum Partisi'nin, Samsun'da da Samsun Partisi'nin üyesi olduğumuzu ifade etti. Elbette bizim siyasi sorumluluklarımız var ancak bu salondaki herkes Samsun Partisi üyesidir. Bu salondan çıktıktan sonra parti yöneticileri, iddia sahipleri, bu salonda kentin geleceğiyle ilgili sağlanan başarıyı herkes kendi partisinin hanesine yazdırmak için gayret sarfedebilir. Bu onların görevi. Ama bizim görevimiz, Samsun'u derli toplu, birlik ve dayanışma içerisinde tutabilmek. Atakum Yalı Kafe'nin alanı gibi sahilde başka bir alan yok. Üzülerek söylüyorum, Atakum Belediyesi sınırları içerisinde bu büyüklükte başka bir taşınmaz alan da yok" şeklinde konuştu.

"Yalı Kafe Atakumluların nefes aldığı yer"

Yeni Millet Kıraathanesi'nin, eski 19 Mayıs Stadyumu'nun olduğu bölgeye yapıldığını söyleyen Deveci; "Bu alanın kente kazandırılması çok da güzel olacak. Ama burası Atakumluların sahilde kendilerini özgür hissedebileceği, kendi kültürleriyle bütünleştirdikleri bir alan. Olsun arkadaşlar, bir kentte farklı kültürler olsun. Biri diğerinden farklı olsun ama iç içe, yan yana aynı mekanlarda oturabiliyor olsunlar. Atakum, Atatürk'ün şehri Samsun'a güç katıyor. Bu hepimizin gücü. Ben de bunu temsil ediyorum ve bu hukuku korumaya çalışıyorum. Beni anlayışla karşılamanızı diliyorum." dedi.

AK Partili Certel'den Deveci'ye yanıt

Başkan Deveci'ye cevap veren AK Partili Meclis Üyesi Recep Kemal Certel ise, “Ben belediye başkanımızın açıklamalarından kendi kanaatim olarak söyleyeceğim, bu Yalı Kafe üzerinde bir siyaset üretme anlayışına evrildiklerini görüyorum. Şimdi yaşam biçimine bir müdahaleden bahsetti başkanımız. Ben şunu anlamıyorum: Orada bir restoran var, düğün salonu var. Orayı Millet Kıraathanesi yapıp, Kitap Kafe yapıp Atakum halkının yaşamına nasıl bir müdahale yapıyoruz biz? Çok daha güzel çok daha fonksiyonel bir tesis olacak orada. Bu nasıl bir yaşam alanına müdahale oluyor ben anlamış değilim. Düğün salonlarında belediye başkanımız 2 kere alkol kullanımına izin verdi. Şimdi kendisine biz meclisimizde sorduğumuz zaman; 'Buranın alkol ruhsatı var mı?' diye, 'Yok ama ben kanuna baktım hiçbir kanunda engel görmedim' diyerek bize yanıt verdi. Ben genel çerçevede yapılanın çok doğru olduğunu ve hepimizi halkımıza hizmet verecek çok güzel bir alan olacağını söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2019-12-18 09:03:46

Ota b.ka seçim diyenler sorsun bakalım mini referandumla Atakum Halkına.

Avatar
Yusuf K 2019-12-18 10:08:11

Atakum'da yaşayan insanlar ne düşünüyor diye merak etmiyorsunuz çünkü biliyorsunuz ne düşündüklerini ve hiç saygınız yok Atakum'da yaşayanlara. Kendi seçmenlerinizi bile üzüyorsunuz. Burada her kesimden insanlar oturup sıhbet edebiliyor çayını içip ailesiyle oturabiliyordu ama sırf belediye başkanı sizden değil diye yaptığınız şey çok çirkin, ayıp ve adice yazıklar olsun.

Avatar
ugur55 2019-12-18 11:19:40

atakum halkı ne istiyor refarandum istiyouz oldu bitti ile olmaz..

Avatar
Ali ce 2019-12-18 12:08:39

Ne kadar bos iş varsa bizde. Fabrika lar tesisler alayi beleje satilip kapandi ses cikarmadik. Kafe icin gurültu yapiyoruz. Samsunda 30 yilda ne fabrikasi acildi açik fabrikalar bile satildi peskeş oldu. Memleketi sata sata bitirip övünuyoruz. Mesele akp chp degil memleket bitti daglar ovalar i bile sattik. Tek yerli milli fabrika tesis varmi artik. Hapishane açiyoruz çünķü sokaklar sapik hirsiz katil dolu yer yok icerde. Eger fetöcü degilsen icerde durmana gerek yok. Allah bu vatani korusun canim ülken herşeyini ve son olarakda aklini kaybediyor.
.
.

Avatar
Samsunlu 2019-12-18 12:04:14

Ailecek gidip sahilde ucuza oturabildigimiz tek yer yali kafe. Gozunuz o kadar doymuyor ki orayida ranta acin. Ulkede guzel olan ne varsa hepsini bitiriyosunuz. Gozunuzu toprak doyursun artik sizin. InsAllah haksiz kazanciniz ne size ne bir baskasina yar olsun. Allahim tez zamanda sorsun hepinizden hesabini. Amin.

Avatar
Nezahat M. 2019-12-18 18:16:57

Yalı cafe ailece gidebilecegimiz tek mekan,neden burda yaşayanların fikri dikkate alınmiyor amaç ne

Avatar
kadir nedim 2019-12-18 19:07:13

Yali kafe Atakumundur..atakumlu o karari verecek...

Avatar
levent oral 2019-12-18 19:11:57

birakin yali kafe Atakumun kalsin..yediniz bitirdiniz Atakumu Samsunu..demir de tasci gibi gidecek.