banner388

Yağız bebekten müjdeli haber var

2 yaşında 37 kiloya ulaşan Yağız Bebek, 15 bin TL'lik ilacına kavuştu.

Yağız bebekten müjdeli haber var

2 yaşında 37 kiloya ulaşan Yağız Bebek, 15 bin TL'lik ilacına kavuştu.

11 Kasım 2017 Cumartesi 12:44
Yağız bebekten müjdeli haber var

Samsun haber - Sedat ve Sevda Bekte, ikinci çocukları olan yağız bebek 5 aylıkken kilo almaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucunda leptin hormonu eksikliği teşhisi konulurken doktor tedavisi için yurt dışında bulunan ve SGK kapsamı dışında olan 4 bin 441 dolar değerindeki ilacın kullanması gerektiğini söyledi.


İlacı almak için maddi durumlarının el vermediğini dile getiren aile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Sağlık Bakanı ve yerel yönetimlerinin araştırmasıyla ilaç SGK kapsamına alındı. Yağız bebek ise ilacına ücretsiz olarak kavuştu. Aile ilacı kullanmaya başlayan bebeklerinin kilolarından hızla kurtulmaya başladığını söyledi.

"DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLDU"

Sedat Bekte, "Yağızın 4 Kasım doğum günüydü. Bu ilaç ona aynı zamanda bir doğum günü hediyesi oldu. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Yüksel Öğüten'e ve yardım eden bütün herkese teşekkür ediyorum. İlacı kullanmaya başladık. Bir ay sonra kontrolümüz var. Etkili olacağını düşünüyoruz. Şimdiden yemesinde falan biraz değişiklikler oldu. Dün bugün yeme isteği azaldı. Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi eczanesinden ilacımızı ücretsiz alıyoruz" dedi. 

"TARİFİ YOK"

Sevda Bekte, "Bu duygunun tarifi yok. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan'a, Yüksel Öğüten'e ve yardım eden bütün herkese teşekkür ediyorum. Rabb'im tüm hastalara şifa versin. Rabb'im kimseyi evladıyla sınamasın. Allah'ın izniyle Yağız bundan sonra rahat bir nefes alacak. Kelimelerin bittiği yer" diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.12.2017 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.