banner388

Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi

Samsun’un ilçesi olan Vezirköprü’de ÇEKÜL Vakfı "Tarihsel ve Kültürel Değerleri ile Yaşayan Sokaklar ile Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi" genelinde projenin uygulanabilmesi ve takipleri için proje koordinatörü olarak Raif Tokel’e görev verildi.

Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi

Samsun’un ilçesi olan Vezirköprü’de ÇEKÜL Vakfı "Tarihsel ve Kültürel Değerleri ile Yaşayan Sokaklar ile Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi" genelinde projenin uygulanabilmesi ve takipleri için proje koordinatörü olarak Raif Tokel’e görev verildi.

28 Ağustos 2016 Pazar 15:17
Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi

Samsun’un Valiliği İl Özel İdaresi İmar ile İnşaat İşleri Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya koyulmuş olan projenin ilk etaplarının tamamlanmış olduğu, üçüncü etabın ise %85‘lerde olduğunu, dördüncü etabın ise son etaba gelinen projenin adının Samsun’un Vezirköprü İlçesi 823. Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Uygulaması Projesi olduğunu söyleyen Vezirköprü’nün Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, yapılmış olan değerlendirmelerin sonucunda projeyi uygun bulmuş olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın proje için toplamda 744.034.55 TL parasal destek sağlanmış olduğunu açıkladı. 

OKA’nın Genel Sekreterliğiyle imzalanmış olan sözleşme ve projenin uygulamaya koyulmuş olduğunu belirten Edis, turizm ile ilgili 2017 senesinde büyük aşamaların keydedileceğini söyleyerek, projeyi kaleme almış olan ÇEKÜL Vakfı’nın Temsilcisi Raif Tokel’e yapmış olduğu çalışmalarda her desteği sağlayacaklarını söyledi. Projenin bitmesi ile 200 evin tarihi ve kültürel açıdan korunup yaşatılması ve çağdaş yaşama katılmalarının sağlanacağını söyleyen Edis, ilçenin bütün tarihi ve kültürel potansiyelini harekete geçirmiş olacaklarını belirtti.
.
"KİMLİKLİ KENT OLACAK"
Projenin Koordinatörü olan Raif Tokel yapmış olduğu açıklamalarda, "Tarihsel ve Kültürel Değerler ile Yaşamakta Olan Sokaklar- Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi" adı ile kültür turizm pazarında yer almanın amaçlanmış olduğunu, ilçenin de bu alanda önünü açıp vizyon amaç edindiklerini, Vezirköprü’ye "Marka Kent" etiketinden daha da anlamlı olanı yani "Kimlikli Kent" unvanını getireceklerini söyledi. Bu projey ile Abdulgani Mahallesinin 823. Sokak’ta tescilli ve tescilsiz olan toplamda 28 adet taşınmaz kültür varlığının sokağına bakan cepheleri ile, avlu duvarları ve birde mimari olan öğelerinin özgün ve aynı zamanda otantik sokak dokusu ile kentsel mobilyalarıyla beraber korunması amacı ile iyileştirileceğini, bu evlerin sağlıklı birer ev haline gelip günlük yaşama katılmasını hedef olarak belirlendiklerini söyleyen Tokel, ilçenin doğal güzelliği, tarihi ve kültürel zenginliği bakımından çok fazla zengin olduğunu, bu zenginlik bir tek ilçe için değil ülke için de çok önemli bir kazanç olduğunu belirtti. Tokel, verilmiş olan bu görevin kendisi için çok önemli, anlamlı ve gurur verici olduğunu konuşmasına ekledi.
 

Son Güncelleme: 28.08.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.