banner388

Vergi Dairesinden Samsunlulara uyarı

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, "6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” hakkında yaptığı açıklamada, 31 Mayıs 2017 tarihinin altını çizdi.

Vergi Dairesinden Samsunlulara uyarı

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, "6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” hakkında yaptığı açıklamada, 31 Mayıs 2017 tarihinin altını çizdi.

16 Mayıs 2017 Salı 13:32
Vergi Dairesinden Samsunlulara uyarı

Samsun Haber - Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, "6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” hakkında yaptığı konuşmada yapılandırmadan yararlanan mükelleflerin ikinci taksitlerini 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödemeleri gerektiği belirtildi.


Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ve Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticileri, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti. Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul konuşmasında, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’dan yararlanan mükelleflere taksitin son ödeme tarihinin 31 Mayıs 2017 olduğunu hatırlattı.


SON TARİH 31 MAYIS

Zeki Yumbul yapılandırma hakkında yaptığı konuşmada, “Bazı vatandaşlarımız, Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma hakları sona ermiş ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. Ayrıca, Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçluların Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabilecekler. 6736 sayılı Kanun kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme süreleri dörder ay uzatıldı. Ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Mayıs ayında, Şubat ayında ödenecek taksitler Haziran ayında ödenecek. Diğer taksitlerin de aynı şekilde ödeme süreleri son günlerinden itibaren dörder ay uzatıldı. Bu nedenle, 6736 sayılı Kanun’un getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilebilmesi için Mayıs 2017 ayında yapılması gereken ödemeler büyük önem taşıyor” açıklamalarında bulundu.


“BÖYLE FIRSAT BİR DAHA GELMEZ”

Yumbul, yapılandırmanın borçlular için büyük fırsat olduğunu dile getirdi ve  “Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimiz, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekiyor. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini aynı tarihe kadar ödemeleri şart. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükellefler ise, ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini aynı tarihe kadar ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını maalesef kaybedecekler. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir” dedi.


Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da yapılandırma yaptığı konuşmada, oda üyelerine gerekli hatırlatmaları yapacağını söyledi.

Son Güncelleme: 16.05.2017 13:33
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.