banner388

Venezuella Büyükelçisi: Samsun bizim için sembol

Samsun'a gelen Venezuella Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, "Türkiye ve Samsun bizim için önemli bir sembol" dedi.

Venezuella Büyükelçisi: Samsun bizim için sembol

Samsun'a gelen Venezuella Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, "Türkiye ve Samsun bizim için önemli bir sembol" dedi.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 17:03
Venezuella Büyükelçisi: Samsun bizim için sembol

Samsun haber - Venezuella Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Samsun'a gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ile ilgili önemli açıklamlarda bulunan Reyes "Avrupa’nın emperyalist hırslarına karşı Türkiye kendini güçlü bir şekilde savunabilir. Türkiye’ye karşı gerçekleştirilen darbe girişimin de arkasında bu hırsların olduğunu biliyoruz. Avrupa’nın beslediği emperyalist hırslara hizmet eden yalakalar var. 15 Temmuz’da bunun açık bir örneği. Bu hırsların sonucu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı ve meşru hükümetinin yıkılmaya çalışılmasını bütün dünya gördü. FETÖ örgütüne mensup olsalar da kime hizmet ettiklerini çok iyi biliyoruz. Venezuella bu hain darbe girişimini lanetleyen Latin kökenli ilk ülkedir. Benim hükümetim darbe gecesi beni aradı ve olayla ilgili detayları sordu. Bunun demokratik Türk devletine karşı gerçekleştirilen bir darbe olduğunu belirttik. Bunun sonucunda da devlet başkanımız derhal bu hain saldırıyı kınadı" dedi.

"SAMSUN ÖNEMLİ BİR SEMBOL"

Samsun'un emperyalizme karşı verilen mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı şehir olduğunu belirten Reyes, "Bu yüzden de Türkiye ve Samsun bizim için önemli bir sembol. İşitme engelli atletlerimiz bu oyunlar kapsamında Latin Amerika’da en iyi dereceyi yapan ülke. Bu kesinlikle tesadüf eseri olan bir olay değil. Bu ülkemizin sporcularımıza verdiği desteğin sonucudur. Buraya gelen sporcular zengin değil. Devletin desteği ile buradalar. Tüm harcamaları tamamen hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır" şeklinde konuştu.

"MİSAFİRİM OLSUNLAR"

Ziyaretten dolayı Venezuella Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes'e teşekkür eden Başkan Yılmaz ise, "Umarım Venezuella’dan olimpiyatlara katılan sporcular Samsun’dan memnun kalmışlardır. Gitmeden önce belediyeyi ziyaret etsinler ve benim misafirim olsunlar. Ziyaretiniz bizi çok memnun etti. Ülkenizle ekonomik işbirliği içinde olmak ve geliştirilmesi için çaba göstermek isterim. Sizi Ankara’da da ziyaret edeceğim ve sizi yeniden Samsun’da da görmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 29.07.2017 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.