banner388

Vali Şahin: "Şehitliği Allah Bize de Nasip Etsin"

Samsun Valisi İbrahim Şahin, şehitliğin çok yüce bir makam olduğunu ifade ederek, Şehitlik peygamberlik makamından sonraki en yüce makamdır. Allah bize de nasip etsin” dedi.

Vali Şahin: "Şehitliği Allah Bize de Nasip Etsin"

Samsun Valisi İbrahim Şahin, şehitliğin çok yüce bir makam olduğunu ifade ederek, Şehitlik peygamberlik makamından sonraki en yüce makamdır. Allah bize de nasip etsin” dedi.

18 Mart 2017 Cumartesi 16:14
Vali Şahin: "Şehitliği Allah Bize de Nasip Etsin"

Samsun HaberAile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı dolayısıyla Samsun’daki şehit yakını ve gazilere yemek düzenledi.

Serra Otel’de düzenlenen yemeğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, Garnizon Komutanı J.Alb. Sedat Bulut, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Yemek sonrası konuşan Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz vurulunca değil, unutulunca ölürler. Vatan savunmasında canlarını vermekten imtina etmeyen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin göstermiş olduğu eşsiz feragat ve fedakarlığın bu dünyada karşılığı bulunmamaktadır. Ancak kutsal değerlerimiz ve mukaddes satımız uğruna verilen canlar ve akan kanlar Allah’ımızın yüce katında kendi değerini bulmaktadır” dedi.

Ardından CHP Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek ile AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, katılanlara selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Biz dünden bugüne şehitlik etkinliklerini kutluyoruz. Ama bugün özellikle sabah şehitliğimizi ziyaret ettik, kuranlar okuduk, dualar ettik. Orada ziyaret ettiğimiz bir şehidimizin mezar taşında çok enteresan bir şiire dönek bir yazı gördüm. Bu yazının fotoğrafını çektim ve sizinle paylaşmak istiyorum. ‘Doğu’ya gittik askere biz iki kardeş, ben erken seçildim şehitlere eş, sen erken dön sılaya kardeş, babam yokluğunu anlamasın, anam oturup ağlamasın, anneciğim derler sana şehit anası, günahtır şehidin ardından ağlaması, bize lazım müminlerin duası’ Bazen gözyaşlarımıza hakim olamıyoruz. Ben bunu okuduğumda, duygulandım. Ama şehit yakınlarına ne söylerseniz söyleyin, onların iç dünyasını susturmak, onları teskin etmek mümkün değil. Çünkü böyle bir şiir bize bile bizim göğsümüzü kabartıyor” dedi.

Vali Şahin: “Şehitliği Allah bize de nasip etsin”

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Şahin, “Şehitler aramızda, onlar yaşıyor, onlar canlı. Fakat şöyle bir kıskançlığım var. Şehitlik o kadar yüce bir makam ki, peygamberlik makamından sonraki en yüce makam şehitlik makamıdır. Allah bize de nasip etsin. Gazilerimiz, aslında gazi olalım diye değil, şehit olalım diye mücadele veriyorlar. Allah onları da şehitliğin bir alt rütbesi olarak ama peygamber efendimizden ve şehitlerimizden sonraki en yüce mertebe olan gazilik rütbesini Allah onlara da nasip ediyor. 15 Temmuz’da bizim ilk olarak boğazlarımıza saldırdılar. İlk tutulan köprü bizim Boğaz Köprüsüydü. Diğer şehirlerimizde de bu mücadeleler sürdü gitti. 15 Temmuz gecesinde Samsun’da da inanılmaz bir güzellik ortaya serdiniz.  Bakanlarımız ile birlikte meydana gelene kadar o meydan dolmuştu. Jandarma komutanımız ve Emniyet Müdürümüzle birlikte meydanın başına 1 saate kadar varamadık. Bu tarz hasret emin olun bizim milletimize özgü bir hasrettir. Biz bu tarz günleri kutlarken ve konuşurken de tereddüt ediyoruz. Kelimelerimizi seçerken çok dikkatli seçiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.