banner388

Vali Osman Kaymak, "Biz bu coğrafyada hep birlikte yaşadık"

Mübadelenin 95. Yıldönümü dolayısıyla Samsun’da Vali Osman Kaymak’ın da katılımlarıyla program düzenlendi.

Vali Osman Kaymak, "Biz bu coğrafyada hep birlikte yaşadık"

Mübadelenin 95. Yıldönümü dolayısıyla Samsun’da Vali Osman Kaymak’ın da katılımlarıyla program düzenlendi.

29 Ocak 2018 Pazartesi 00:04
Vali Osman Kaymak, "Biz bu coğrafyada hep birlikte yaşadık"

Samsun Haber - Samsun’da Vali Osman Kaymak’ın da katılımlarıyla Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından mübadelenin 95. yıldönümü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Kınay Yanık, "Mübadelede atalarımızın, dedelerimizin yaşadıkları zorlukları, sıkıntıları ve hatıraları yâd edip, anıyoruz. Samsun Mübadele Derneği olarak tarihimizi, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarmak için hizmet veriyoruz. Bizler çok iyi biliyoruz ki, tarihini, geleneğini, göreneğini yaşatamayan toplumlar yok olmaya mahkûmdurlar. Vatan, ezan, bayrak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ilelebet yaşatılacak Cumhuriyet bizim vazgeçilmezimiz." dedi.

Programda yaptığı konuşmada, Samsun Mübadele Derneği binası için çok güzel bir hazırlık yapıldığı bilgisini aldığını söyleyen Valimiz Sayın Osman Kaymak,"Demokrasinin gelişmesi açısından sivil toplum ve derneklerdeki insanların bir araya gelmesi çok önemli. Ama dernekteki insanların bir araya gelmesi, etkin faaliyetler yapabilmesi için güzel binalar olmalı. Buradan Atakum Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın katkısıyla inşallah çok güzel bir bina yapacaklar. Samsun Valiliği olarak üzerimize düşen bir şey varsa o konuda katkı yapacağımızı belirtmek isterim." dedi.

Konuşmasında, 'Coğrafya insanların kaderini ve karakterlerini belirler' sözüne atıfta bulunan Valimiz Sayın Osman Kaymak, "Biz bu coğrafyada, Türkler, Yunanlar, Ermeniler, Araplar hep birlikte yaşadık. Coğrafyanın bize biçtiği bir rol var. O anlamda şüphesiz tarihte çeşitli devletler kurulmuş, yıkılmış ama bir arada yaşayan, komşu olan, aynı toprağı paylaşıp aynı havayı teneffüs eden insanların pek çok ortak özellikleri var. İngiltere'de bulunduğum dönemde Anadolu'dan oraya gelmiş olan Ermeni ve Kıbrıslı iki kişiyle sohbet ettiğimde çok sayıda ortak özellik buldum. O yönüyle öncelikle insanların birbirini sevmesi ve sayması çok önemli. Bu hatıraların yaşatılması çok önemli. Bizler insan olarak birbirimizi sevmek durumundayız. Bu coğrafyanın barışa çok ihtiyacı var. Ama maalesef barışı bozan unsurlar da her zaman oluyor. Bu yüzden biz Türk milleti olarak her zaman güçlü olmak durumundayız. Birbirimizi daha çok seveceğiz, daha çok üreteceğiz, ülkemize ve dünya barışına gücümüzle katkı yapacağız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Valimiz Sayın Osman Kaymak, "Mehmetçiğimiz orada bizler için savaşıyor. Biz bu harekatı yapmasaydık, orada kurulacak devlet hepimizin huzurunu kaçıracaktı. Hatta orada bizimle birlikte savaşan ÖSO o toprakların insanları. Medyada görüyoruz ki bazıları ÖSO'yu terörist olarak ifade ediyor. Biz oralara işgalci olarak değil barış getirmek için, teröristlerden temizlemek için giriyoruz. Onun için o toprakların sahipleri de orada savaşmak zorundalar. Biz de onlara destek oluyoruz. Buradan Mehmetçiğimize dua ediyoruz. Allah onları korusun ve kollasın, ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmasın." diye konuştu.

Samsun'da göreve geldiği günden bugüne insanları tanımaya çalıştığını belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, "Bu salonda bulunan sizlerin oluşturduğunuz topluluk da Samsun'un bir parçası. Aslında Samsun'un bir yönüyle de mübadele insanlarından oluştuğunu söyleyebiliriz. Sizlere hizmet etmek benim için bir onur. Sizin derdiniz benim de derdimdir. Malumunuz şu sıralar Samsunspor bir sıkıntı yaşıyor ve biz o sıkıntıyı atlatmak için bir kampanya başlattık. Samsunlular da kampanyaya sahip çıktılar. Eğer bu kampanyayı başlatmamış olmasaydık belki de Samsunspor'un bütün futbolcuları gitmiş olacaktı. Ama Allah'a şükür bizim hareketimize Samsunlular el verdiler. İnşallah yakın gelecekte daha güzel haberlerle karşınızda olmak isteriz. Samsunspor'un futbolcusu Samaras da aramızda. Gerçekten dün çok güzel bir oyun oynadı. İnşallah kendisinden bundan sonrada bu güzel oyunu bekliyoruz. Hedefimiz Samsunspor'u ligde tutmak değil Süper Lig'e çıkarmak. Bir ilin takımının Süper Lig'de olması o ili de Süper Lig'e çıkartıyor. O anlamda Samsun'a Süper Lig yakışır diyoruz. Bu çaba, hedef ve hayalle çalışmalara devam edeceğiz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programa Sayın Valimizin yanı sıra, Samsun Milletvekili Sayın Namık Kemal Zeybek, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Samsunsporlu futbolcu Samaras, çok sayıda mübadil, Yunanistan'dan gelen misafirler ve davetliler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.