banner388

Vali Kaymak: Yerli otomobil konusunu takip ediyoruz

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Yerli ve milli otomobilin Havza Organize Sanayi Bölgesinde üretilmesi icin bir kitapçık gönderdik" dedi.

Vali Kaymak: Yerli otomobil konusunu takip ediyoruz

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Yerli ve milli otomobilin Havza Organize Sanayi Bölgesinde üretilmesi icin bir kitapçık gönderdik" dedi.

28 Aralık 2017 Perşembe 09:28
Vali Kaymak: Yerli otomobil konusunu takip ediyoruz

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, Havza'da düzenlenen muhtarlar toplantısına katıldı.

İlk olarak Vali Kaymak'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Havza Belediye Başkanı Murat İkiz daha sonra, "Organize Sanayi Bölgesi 10.500 dönüm alanıyla Samsun ve Karadeniz'in en büyük organize sanayi organize bölgesi. İnşallah yerli otomobil ile ilgili taleplerimiz de gerçekleşirse bizim için çok daha iyi olacak. Sayın Valimiz, Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz de bunun için uğraşıyorlar. Bu anlamda emeği geçen başta Sayın Valimiz ve Kaymakamımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. " dedi.

"ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, "Malumunuz olduğu üzere Samsun'da 6 aydır bulunuyorum. Bu süreç içerisinde ilçelerimizi geziyoruz, kurumlarımızı geziyoruz. İlimizi ve ilçelerimizi tanımaya çalışıyoruz. Tabii bunlarla birlikte muhtarlar toplantısı yaparak da daha fazla  ayrıntıya inip ilçelerimizde mahalle muhtarlarımızın sorunlarını dinleyerek, bunlara çözümler üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"GÖÇ DAHA DÜŞÜK SEVİYELERE İNECEK"

Samsun'un potansiyalini kullanamadığını ifade eden Vali Kaymak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın külliyede yapmış olduğu muhtarlar toplantısından sonra muhtarlık müessesesinin önemi daha iyi anlaşıldı. Bu bağlamda ilçelerdeki müdürlüklerimizin ilçe sorunlarını çözmede muhtarlarımızdan faydalanmasını önemsiyoruz. Geldiğimden beri sürekli ifade ediyorum. Samsun'da şöyle bir sıkıntı var. Çok büyük potansiyele sahip ancak bu potansiyeli kullanamıyor. Kara yolu, deniz taşımacılığı, hava yolu ve demir yolunun bir arada bulunduğu önemli bir il. Geçmişte göç vermiş, ancak geçmişe kıyasla şu an daha iyi durumda. Önümüzdeki süreçte belki de potansiyelin doğru kullanılmasıyla göç daha düşük seviyelere inecek. Bu potansiyelin kullanımında büyük fayda sağlayacak olan Havza Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmaları sizin de malumunuz olduğu üzere bitirilmiş arsa satış aşamasına gelinmiştir. Bu gerçekten Havza için çok önemli bir kazanımdır" diye konuştu.

"İMKANLARI İYİ TAKİP EDİN"

İstihdam seferberliği kapsamında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Kaymak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliği kapsamında ilimizde çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Havza OSB de bu çalışmalardan birisidir.  Çok değerli muhtarlarımız, sizlerden isteğimiz devletimizin sunduğu imkanları çok iyi takip edin ve bunları vatandaşla paylaşın. Köylerimizde yaşayan çiftçilerimiz için birçok kaynak mevcut. Biz bu kaynakları çok iyi kullanmazsak, üretimdeki verimliliğimizi artırmazsak, daha çok üretemezsek göçü ne yazık ki önleyemeyiz" şeklinde konuştu.

"HAVZA'YI ÖNE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yerli otomobil konusuna da değinen Vali Kaymak, "Havza Organize Sanayi Bölgesinde arsa satış aşamasına gelmek gerçekten çok önemli. Bunu biz de önemsiyoruz. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda yerli ve milli otomobilin Havza Organize Sanayi Bölgesinde üretilmesi icin bir kitapçık gönderdik. Bu çalışmayla Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin bu konuda en uygun yer olduğunu belirttik. 800 dönüm arsamız var. Arkasında eğer geliştirilmek istenirse 2000-3000 dönüm daha arsa var. Belediye Başkanımız da bu konuda gidip ilgili yerlerle bazı görüşmeler yaptı. Konuyu yakından takip ediyoruz ve Havza'yı öne çıkarmaya çalışıyoruz. Bu eğer Havza'ya verilirse gerçekten müthiş bir kazanım olacaktır. Yine termal turizm alanında gerekli çalışmaları takip ediyoruz. Samsun'un turizm potansiyeli az önce de belirttiğim gibi gerçekten çok yüksek. Bu konuda Sayın Bakanımızla, Milletvekillerimizle el birliği ve gönül birliği ile bu işin üstesinden geleceğiz. Samsun'da daha güzel işlerin yapılması için gayret sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Tekrar toplantıya katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum, toplantımız hayırlı olsun" dedi.

Son Güncelleme: 28.12.2017 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2017-12-28 12:02:30

Bu yatırım SAMSUN' a kazandırılırsa şehir bir bu kadar daha olur. Bu iş yüksek mercilerde dile getirilsin. Konunun peşi bırakılmasın.