banner388

Vali Kaymak, meteorolojinin merkezinde

Samsun Valisi Osman Kaymak, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce'yi ziyaret etti.

Vali Kaymak, meteorolojinin merkezinde

Samsun Valisi Osman Kaymak, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce'yi ziyaret etti.

20 Aralık 2017 Çarşamba 11:41
Vali Kaymak, meteorolojinin merkezinde

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye’deki 15 Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden biri olan Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne gitti. Vali Kaymak, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu'nun hava durumunu takip eden Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu.

Vali Kaymak ilk olarak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nde yer alan Meteoroloji Müzesi'ni dolaşarak Samsun'da geçmişten günümüze kullanılan ölçüm cihazları hakkında Bölge Müdürü Yücel Yüce'den bilgi aldı.

Vali Kaymak daha sonra 2020 yılında civalı aletlerin kullanımının durdurulmasıyla birlikte barometre, termometre ve higrometrenin yerine tüm dünyada kullanılacak olan otomatik meteoroloji gözlem istasyon cihazını inceledi.

Müdür Yüce, Vali Kaymak'a basınç, sıcaklık, rüzgar ve nem değerlerinin ölçümünde kullanılan ravinsonde balonunu göstererek bilgi verdi.

SÜREKLİ TAKİP EDİLİYOR

Yüce, “Bölge tahmin ve uyarı merkezimizde arkadaşlarımız yedi gün 24 saat boyunca çalışmaktadır. Burada günün her saatinde rasat yapılmakta. Türkiye’de 9 yerde yapılan balon ile yapılan radioson rasatlarını burada yapmaktalar. Bunun yanı sıra uzaktan algılama sistemleri gibi ölçüm istasyonlarıyla atmosferin fiziksel özelliklerini sürekli takip ederek ihtiyaç halinde kullanıcılara anında bilgiler sunarak vatandaşları bilgilendirmektedirler” dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.