banner388

Vaka şampiyonu Samsun akıllanmıyor

Samsun vaka artışında yeni bir rekor kırarak zirvedeki yerinin korurken, yaşanan artışa rağmen il genelinde insan trafiğinin yoğun olması dikkat çekti.

Vaka şampiyonu Samsun akıllanmıyor

Samsun vaka artışında yeni bir rekor kırarak zirvedeki yerinin korurken, yaşanan artışa rağmen il genelinde insan trafiğinin yoğun olması dikkat çekti.

16 Mart 2021 Salı 14:46
Vaka şampiyonu Samsun akıllanmıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı korona virüs vaka sayılarına göre Türkiye’de 6-12 Mart tarihleri arasında 93 bin 470 vaka tespit edildi. Karadeniz Bölgesi’nin tamamında tespit edilen vaka sayısı ise 17 bin 106 kişi oldu. Tüm Türkiye’de tespit edilen vakaların yüzde 6,63’lük gibi dikkat çekici seviyede bir oran Samsun’da olmasına rağmen sokaklardaki kalabalıkların azalmaması tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Samsun'daki vaka artışları ile birlikte tedbirler de üst düzeye çıkartıldı. Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı araçlar sokaklarda anonslar ile vatandaşları uyarırken, kalabalık caddelere ise polis ekipleri 'HES' kodu ile girişlere izin veriyor. HES kodu ile giriş yapılabilen caddeye girmek için vatandaşların oluşturduğu kuyruk dikkat çekiyor. Samsunlu vatandaşlar ise vaka artışlarını tedbirlere uyulmadığı için arttığını söylüyor.

KİMSE KURALLARA UYMUYOR

Vatandaşların kurallara uymadığını söyleyen 7. sınıf öğrencisi Beril Civelek, “Kimse kurallara uymuyor, okullarda bile mesafe ve maskeyi doğru kullanan yok. Vaka artışı, sokakta insanlar rahatça maskesini çıkartıp gezdiği için oluyor. Ben tüm önlemlerimi alıyorum. Bizim okulumuz zaten açılmadı. Sokaklara sadece ihtiyacım olduğu zaman çıkıyorum” dedi.

Herkesin kendine göre önlem alması gerektiğini belirten Serkan Özcan, “Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamamız gerekiyor. Çarşıya zorunlu olmadıkça gelmiyorum. Çalıştığım için işten eve, evden işe gidiyorum. Tedbiri elden bırakmamız gerekiyor” diye konuştu.

Vaka sayılarında azalma olmamasının nedenin tedbirlere uyulmadığı için olduğunu ifade eden bir vatandaş da, “Tedbirlerimizi almadığımız için vakalar azalmıyor. Mesafeye önem vermiyoruz. İşi olan da olmayanda herkes çarşılarda” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aşı Hız Kazanmalı 2021-03-16 15:00:24

Vakaların hızla arttığı illerde aşı hız kazanmalı.

Avatar
aaaaaa 2021-03-16 15:51:26

Şu komik resimleri kaldırın ya çok komiksiniz sanki denetim yapıyomuş gibi insanlara düzgün haber yapınn bence

Avatar
Sevcan 2021-03-16 23:39:01

Giyim yerlerinide kapatın
Avrupada 2 ay hep her yer kapalıydı
Bu halka en başta kadınlara büyuk kısıtlama olur anca böyle biter korana

Avatar
Insan olalım 2021-03-17 06:27:44

Maske zorunlu sigara agizinda caddelerde sokaklarda yuru içtiğim sigarayida etrafa üfüle gitsin yazık degilmi sigara içecek biri kişi insanların olmadığı bir yerde sigarasını içse sonra maskesini taksa gideceği yere öyle gitse daha iyi olmazmi olur bu memlekette her insanın başına bir polis dikemezsiniz vatandaş önce kendi sağlığını sonra karşı tarafın sağlığını düşünmesi erdemliktir saygıdır topluma verdiği değerdir yoksa biri maske takar diğeri covid mi degilmi nr olduğu belli olmayan yüzlerce insan toplumun içinde agizinda sigara dolaşırsa ne yapsın devlet polis vaka sayialri artmaya devam.eder bir vatandaşın hasta olmasına sebebiyet vermek hasta olan kişinin de hastane kapılarında acı çekerek vefaat etmesi ne bile bile sebeb olan kim yada kimler varsa mahserde hesabini verir Allah'a

Avatar
Kapatin 2021-03-17 09:53:16

Kapatın 15 gün

Avatar
Ddddd 2021-03-17 10:53:09

Belediye temizlik ve dezenfekte işlemleri yetersiz yapılıyormus gibi yapılıyor.Lutfen ciddiye alalim

Avatar
Mehmet 2021-03-17 11:20:12

Lebaleb doldurulan salonların neticesi bu sonuçlar

Avatar
Hikmet özata 2021-03-17 12:01:21

Samsunu tamamen kapatmadığınız sürece buişi düzel te mez siniiiz.Pazar günü sokağa çıkma yasağında dahi insanlar umursuzca market bahanesi ile geziyor, önce pazar günleri marketleri kapayın korkmayın kimse aç kalmaz, biraz bizim sesimizi ciddiye alın. görüyorsunuz bu şekilde artıyor eksilmiyor. Mecidiyenin sadece başını sonunu göstermelik kapatmakla olmuyor.