banner388

Usta'dan mağdur askeri öğrencilerle ilgili açıklamada

TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP'li Erhan Usta, mağdur olduğunu iddia ettiği askeri öğrencilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Usta'dan mağdur askeri öğrencilerle ilgili açıklamada

TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP'li Erhan Usta, mağdur olduğunu iddia ettiği askeri öğrencilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

20 Temmuz 2017 Perşembe 14:05
Usta'dan mağdur askeri öğrencilerle ilgili açıklamada

Samsun haber - TBMM Genel Kurulunda söz alan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonraki süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Askeri öğrencilerin ciddi sıkıntılar çektiğini belirten MHP'li Usta "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ'yle mücadele kapsamında dış kaynaktan subay, astsubay alımlarında veya meslek yüksekokulu, teknik okul okuyan öğrenciler vs. hepsi hak kaybına uğradı, okullarıyla ilişkileri kesildi. Hepsine FETÖ'cü muamelesi yapıldı. Herhangi bir güvenlik soruşturmasına tabi tutulabilirlerdi, yeniden haklarında inceleme yapılabilirdi. Bunların içerisinde elbette FETÖ'cü olanlar veya FETÖ'nün değişik şekillerde tavassutuyla girenler olmuş olabilir. Onların ayıklanması gerekirken, üniformaya sevdalı, subay olma, astsubay olma aşkıyla yanan, vatanperver gençlerimiz de vardı. O çocuklarımızın da hepsinin aslında hakları elinden alınarak hayalleri yıkıldı, gelecekleri karartıldı." dedi.

Yaklaşık 20 bin kişinin bu halde olduğuna dikkat eden Usta, "Geleceğe bakış açısından en önemli varlığımız gençlerimiz. Sürekli anlatıyoruz, "demokratik fırsat penceresi" diyoruz, "teknoloji" diyoruz, "ilerleme" diyoruz, "Gençler bizim en büyük avantajımız." diyoruz ancak bunları çok iyi kullanamıyoruz. İçlerinde FETÖ'ye bulaşmış olanlar varsa onların elbette ayıklanması lazım, nihayetinde birçoğu da üniversite sınavıyla girmiş, değişik elemelerden geçerek gelmiş çocuklar, dolayısıyla bir kısım objektif sınavlarla buraya gelmiş çocuklar ancak bu okullarda okuyan gençlerin hepsine FETÖ'cü muamelesi yapılmasının yanlış olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye ifade etti..

 
"VATAN HAİNİ MUAMELESİ YAPILMASIN"


Askeri öğrencilerin haklarının ellerinden alındığını ifade eden Usta "Haklarını ellerinden aldık. Peki, ne oldu? Şimdi bu çocuklar özel harekât polisi olmak istiyor çünkü bunların fiziki güçleri yerinde, gayet iyi, polis olmak istiyorlar. Oralara girmelerine de müsaade edilmiyor. Kanunda öngörülmeyen bir cezayı kimseye veremezsiniz. Bu çocukların bir suçu varsa hapse atın, cezası neyse verelim ancak böyle bir ceza verilmeden ellerinden haklarını alıyorsunuz, ondan sonra polis olmasına da, başka mesleklere girmesine de engel oluyorsunuz. Bir kısmına okullarda okuma imkânı verildi, onlara KHK damgası vuruluyor. Olmaz, yıllarca peşinden gelecek bir şeyi yapmaya hakkımız yok. Bu çocukların hepsine vatan haini muamelesi yapılmaması lazım" diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.07.2017 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.