banner388

Uluslararası robot yarışması Samsun'da 

Uluslararası 13. MEB Robot Yarışması Samsun'da başladı. Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a özellikle öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Uluslararası robot yarışması Samsun'da 

Uluslararası 13. MEB Robot Yarışması Samsun'da başladı. Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a özellikle öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

10 Nisan 2019 Çarşamba 17:04

10-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılıyor. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun protokolü, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

 Bu yıl yarışmaya, Tunus, Gürcistan, Ukrayna, Lübnan, Bangladeş, Bosna Hersek, Gambiya, İran, Zambiya, KKTC, Pakistan, Yemen, Kazakistan, Cezayir, Romanya, Turks ve Caicos Adaları ve Türkiye de dahil olmak üzere 17 ülke, 878 kurumdan 5 bin 999 yarışmacıya ait 3 bin 848 robot yarışıyor. Yarışma, lise ve üniversite öğrencilerinin bilgiyi, beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesinin yanı sıra endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacını taşıyor. 

Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘dünyada her şey için, medeniyet için hayat için başarı için en gerçekçi yol bilimdir akıldır. Bu inanç ve düşünceyle Samsun’da hayata geçirmeye çalıştığımız Uluslararası Robot Yarışması ayrı bir anlam taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bunun gerçekleştirilmesinin gururu içerisindeyiz. Sürekli konuşulan bir kavram yapay zeka. Burada öne çıkan ülkelerin dünyada söz sahibi olacağı çok net olarak görülüyor. 2023 Vizyonu'nda yapay zekanın Milli Eğitim Bakanlığının temelinde yer alan bütün iş ve işlemlerinde prensiplerle yürüteceğimiz bir yol göründü önümüzde. Bu yol bizim için yapay zeka kavramının anaokulundan üniversite ve lisansüstü eğitim çalışmalarına kadar her basamakta yapay zekayı nasıl hayata geçireceğimizin işaret fişeği bu çalışmalar. Benim tecrübelerim şunu gösteriyor eğer gençlere bir imkan sağlanırsa belirli bir atmosfer oluşturulursa son derece başarılı projeler çıkartıyorlar. Her zaman yeniliklere açık vizyon sahibi gençler görmek bizi mutlu ediyor. Büyük bir ivme kazanan 2023 çalışmalarımızla yapay zekanın yardımıyla bütün sektörlerimiz gelişecektir diye düşünüyorum. Türkiye’de robot teknolojisi büyüyor gelişiyor. Dünya çapında ödüllerimiz var. Çok daha büyük projelere imza atacağımızı düşünüyorum. Bir gün robot teknolojisinin Nobel'i olan ödülü neden bizim gençlerimiz almasın. Bu salondaki gençlerden bu ödülü bekliyoruz” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 10.04.2019 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.