banner388

Uluslararası Kooperatifler Günü

Uluslararası Kooperatifler Günü nedeniyle Samsun Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, Samsun’da bulunan esnaf ve sanatkarlar kooperatiflerini ziyaret etti.

Uluslararası Kooperatifler Günü

Uluslararası Kooperatifler Günü nedeniyle Samsun Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, Samsun’da bulunan esnaf ve sanatkarlar kooperatiflerini ziyaret etti.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 13:03
Uluslararası Kooperatifler Günü

Samsun Haberİlk olarak Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek'i ziyaret eden Kocaman, burada önemli açıklamalarda bulundu.


Ziyarette konuşan Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, 2016 yılında esnafa 692 milyon TL kredi kullandırdıklarını söyledi. Kocaman, “Bölge birliğimize bağlı 26 esnaf kefalet kooperatifi aracılığı ile 31 bin 225 kayıtlı üyeden 15 bin 677 üyeye 2016 içerisinde 692 milyon 366 bin 244 TL kredi kullandırılmıştır. 2017 yılında da 27 esnaf kefalet kooperatifi aracılığı ile 33 bin 272 kayıtlı üyeden 15 bin 659 üyeye 31 Mayıs 2017 tarihine kadar 703 milyon 475 bin 649 TL kredi kullandırılmıştır” dedi.


Esnafların 2002 yılından bugüne kadar 67 milyar lira faiz indirimli kredi kullandırıldığını belirten Kocaman, “Temelini imece ruhundan alan kooperatifler, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın önemli araçlarından biridir. İnsan odaklı uygulamaları, sürdürülebilir kalkınmada önemli rol oynamaları, istihdam oluşturmaları ve çevreye duyarlı politikalarıyla diğer işletme modellerinden farklılaşmaktadır. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) çatısı altında ülkemizin 81 ilinde kurduğumuz bine yakın kredi kefalet kooperatifi, esnaf ve sanatkarlarımızın finansmana erişimini sağlayan en önemli yapılardan birisidir. Söz konusu kooperatifler aracılığıyla Haziran 2017 sonu itibariyle kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısı 444 bin 940’a, kredi bakiyesi ise 21 milyar 510 milyon liraya ulaşmıştır. 2002 yılından bugüne kadar olan süreçte kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla 1,5 milyon esnaf ve sanatkarlarımız 67 milyar lira faiz indirimli kredilerden faydalanmıştır” diye konuştu.


ESNAFIMIZIN AYAKTA DURMASI İÇİN VARIZ

Uluslararası Kooperatifler Gününü kutlayan Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Kooperatifçiler çok önemli faktördür. Çünkü küçük esnaf bankadan alamadığı kredileri biz veriyoruz. Garantörleri de biziz. İyi ki böyle bir şeyi çıkartmışlar. Buda Samsun’a iyi hizmet ettiğimizin bir göstergesidir. Biz yıllardan beri Samsun’a hizmet etmekteyiz. Küçük esnaf bizim başımızım tacıdır. Esnafımıza verdiğimiz kredi ile ayakta durmasını, onların yanında istihdamı oluşturacak, dükkanlarına bu para ile birlikte malzeme koyup ayakta durabilmesi için de iyi ki de kooperatifler var” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Samsun Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman çiçek verirken, Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Metin Sinecek ise plaket takdim etti. Ardından yaş pasta keserek Uluslararası Kooperatif Gününü kutladılar.

Haber: Gökhan İÇKİLLİ - Merve DEMİROK

Son Güncelleme: 05.07.2017 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.