banner388

Türkiye’de minibüs piyasasına Samsun'daki o ilçe yön veriyor

Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, minibüs satın almak için Samsun'daki o ilçeye geliyor.

Türkiye’de minibüs piyasasına Samsun'daki o ilçe yön veriyor

Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, minibüs satın almak için Samsun'daki o ilçeye geliyor.

05 Eylül 2020 Cumartesi 09:56
Türkiye’de minibüs piyasasına Samsun'daki o ilçe yön veriyor

TERME YÖN VERİYOR

Yoğun olarak minibüs satışının gerçekleştiği nadir ilçelerden biri olan Samsun'un Terme ilçesi, Türkiye’de minibüs piyasasına yön veriyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden minibüs satın almak için Terme'yi tercih eden vatandaşlar, 30 ile 300 bin TL arasında her çeşit marka minibüsü bulabiliyor.

1990'DAN BERİ

1990'lı yılların başında bir kişinin galeri oluşturarak minibüs satmaya başlamasıyla birlikte gelişen ve insanların güvenini kazanan Terme'deki minibüs piyasası, insanların ilk tercih ettiği ilçelerden biri oldu. 

Terme'deki minibüs piyasası ve geçmişi ile ilgili bilgi veren Terme Galericiler Dernek Başkanı Osman Cengiz, "Terme'de minibüs piyasasının aktif hale gelmesi 1990'lı yıllarda başladı. Rahmetli galerici Osman Altun ilk olarak ticari minibüs ile bu konuya başladı. Bu sektörün öncülerinden biridir. Dolmuş, minibüsçü kişiler de ondan örnek alarak bu işi yapmaya devam ettiler. Minibüs taşımacılığında bulunan arkadaşlarımızın neredeyse tamamı bu sektöre yönlendi. Bu sektör gittikçe daha da gelişmeye ve güven kazanmaya başladı. Sanayi kuruluşları da sektörün bu hale gelmesinde aktif rol oynadılar. Terme'de minibüsle ilgili her modeli değerlendirerek eski modeli dahil piyasaya sürülmektedir. Eski modelleri kamyonete çevrilerek faaliyet göstermektedir. Özellikle Terme olarak aldığımız araçlar üzerinde maliyet ve yapım giderlerini tamamladıktan sonra fiyat üzerine kar koyarak belirleriz. Türkiye'de öncüyüz" dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunTermeMinibüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.