banner388

Tufan Akcagöz: "Samsun'un kalbine hançer saplanıyor"

Samsun’da Çarşamba ilçesine kurulacak olan “biyokütle enerji santrali” için vatandaşların tepkisi devam ederken Samsun CHP eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ‘de bu konuya sessiz kalmadı.

Tufan Akcagöz: "Samsun'un kalbine hançer saplanıyor"

Samsun’da Çarşamba ilçesine kurulacak olan “biyokütle enerji santrali” için vatandaşların tepkisi devam ederken Samsun CHP eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ‘de bu konuya sessiz kalmadı.

25 Eylül 2019 Çarşamba 18:35
Tufan Akcagöz: "Samsun'un kalbine hançer saplanıyor"

Samsun’un Çarşamba ilçesine kurulacak olan biyokütle enerji santrali hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, projenin Çarşamba’ya yapılan en büyük kötülük olacağının altını çizdi.

“VATANDAŞ ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYOR”

Çarşamba ovasına kurulacak olan biyokütle enerji santralini kabullenmenin mümkün olmadığını ifade eden Tufan Kocagöz, “Bu proje, Samsun'un doğasına, ruhuna, canına kast etmek anlamı taşır, vatandaş zehir solumak istemiyor. Kanser olmak istemiyor. Temiz bir doğada yaşamak, en temel insan hakkıdır. Güzelim Çarşamba toprağına zehir saçmak, kimsenin hakkı da haddi de değildir. Projenin yasal olduğu savunuluyor. Hatta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bile, adeta bu işletmenin Avukatlığını yapar gibi bir tavır içerisinde. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biyokütle enerji santrali, ovamızı katletmek için geliyor. Çarşamba ovası, Türkiye'nin en bereketli ovalarından biri. Elalem servet yapacak diye, millet olarak ölecek miyiz? Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, işi gücü bırakmış, Çarşamba ovasında faaliyet gösterecek olan bu şirketleri savunuyor. " şeklinde konuştu.

“SAMSUN’UN KALBİNE HANÇER SAPLANIYOR”

Yaptığı açıklamada 'Acaba, AK Parti'nin Samsun Milletvekilerinden herhangi birinin bu şirketle bir bağlantısı var mı?' sorusunu soran Akcagöz,” Bu şirketin bu kadar korunmasının ancak büyük bir siyasi destekle olabileceğini savunan Akcagöz, "Samsun'un kalbine hançer saplanıyor, AK Parti cenahından tek ses yok. Niye yok? Ortada bir çevre sorunu var ama ortada Samsun'dan binlerce oy almış Parti'nin Milletvekilleri yok. Samsun'da işsizlik her geçen gün artıyor. Her geçen gün, istihdam olanakları azalıyor. Buna çare bulamadıkları gibi, Samsun'un tertemiz doğası üç kuruş için heba edilecek, bunda da ortada yoklar. Ben Samsun halkına sesleniyorum. Hesap sorun. Yakalarına yapışın. Biz bu toprakları, gelecek nesillere tertemiz bırakmak zorundayız."diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.