banner388
banner390
banner410
banner408

 TÜBİTAK yarışmasında Samsun'a 3.lük

 TÜBİTAK yarışmasında finale kalan Samsun, 3.lüğü elde etti.

banner269

 TÜBİTAK yarışmasında Samsun'a 3.lük

 TÜBİTAK yarışmasında finale kalan Samsun, 3.lüğü elde etti.

10 Temmuz 2020 Cuma 22:54
 TÜBİTAK  yarışmasında Samsun'a 3.lük

 TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye finaline kalan Samsun üçüncü oldu.

Final yarışmasında 216 proje birbiriyle yarışırken 11’i birincilik, 22’si ikincilik, 36’sı üçüncülük ve 36’sı teşvik olmak üzere toplam 105 projeye ödüllendirildi. Samsun, Türkiye finaline 8 proje ile katılırken  finalde 5 ödül alarak en çok ödül alan üçüncü il oldu.

EN ÇOK ÖDÜL ALAN ŞEHİR 'SAMSUN'


Yarışmada “Yaşayarak Öğreniyorum” projesi ile coğrafya alanında üçüncülük ödülü, “Dede Korkut Gelir mi?” projesi ile Türk Dili ve Edebiyatı alanında üçüncülük ödülü, “Sıfatların Eşdizim Sözlüğü” projesi ile Türk Dili ve Edebiyatı alanında üçüncülük ödülü, “Heusler Tipi Alaşımların Jeotermal Enerji Üretiminde Kullanımı” projesi ile fizik alanında teşvik ödülü, “Tamsayıların Üçgensel ve Karesel Sayıların Farkı Olarak Yazılımı” projesi ile matematik alanında teşvik ödülü kazanıldı.


Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı büyük bir gayret ile yarışmaya katılım sağlayan, Türkiye finaline kalan ve derece alan tüm okulları, idarecilerini, öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selçuk abaci 2020-07-11 11:09:36

Projelerde en çok emeği olan hatta lider bulunan öğretmenler teşekkürerde son sırada. Idareciler teşekkürlerde de torpilli.