banner388

TÜBİTAK'ta 14 proje ile Samsun'u temsil edecekler

TÜBİTAK'ın 12.'sinin düzenlediği Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Samsun ve bölgesini ortaokul öğrencileri 14 proje ile temsil edecekler.

TÜBİTAK'ta 14 proje ile Samsun'u temsil edecekler

TÜBİTAK'ın 12.'sinin düzenlediği Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Samsun ve bölgesini ortaokul öğrencileri 14 proje ile temsil edecekler.

29 Mart 2018 Perşembe 17:44
TÜBİTAK'ta 14 proje ile Samsun'u temsil edecekler

Samsun Haber-12.'si düzenlenen TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Finali ödül töreni, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

TÜBİTAK, ortaokul öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanında çalışmalar yapmaya destek vermek, çalışmalarına yön vermek ve bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği yarışmada Samsun ve bölgesini temsil edecek öğrenciler ödüllerini alırken büyük mutluluk yaşadı.

Ödül törenine, Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, Samsun Bölgesi’ni oluşturan kentlerin il ve ilçe millî eğitim müdürleri ve temsilcileri, akademisyenler, Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okulların yöneticileri-öğretmenleri ile öğrencilerin okul arkadaşları ve velileri katıldı.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan ödül töreninde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın kutlaması törene katılanlara duyuruldu.

Proje başvurusu yüzde 71 arttı

Bu sene proje katılım oranının geçen yıla oranla yüzde 71 arttığını vurgulayan yapan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, "Samsun Bölgesi’nde 2017’de ortaokul kademesinde 967 proje başvurusu yapılırken bu yıl, bu sayı 1388’e yükselmiştir. Yani yaklaşık yüzde 71 oranında artış söz konusudur. Aynı şekilde Türkiye geneline baktığımızda da büyük bir artış göze çarpıyor zira 2017’de 7905 olan başvuru sayısı 2018’de 11352’ye tırmanmıştır. En fazla proje başvurusu 370 proje ile matematik alanında olurken en az başvuru ise tarihte olmuştur. Tabii bu yıl tarih alanı yarışmaya yeni eklendiği için başvuru sayısı hâliyle daha az oldu" ifadelerini kullandı.

En çok başvuru Samsun'dan

İllere göre en çok başvuru yapan ilçe 755 proje ile Samsun oldu. TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak 7-11 Mayıs'ta yapılacak Türkiye finalinde öğrencilerin matematik biyoloji, kimya, fizik, kodlama (bilgisayar programcılığı), değerler eğitimi, tarih ve Türkçeden oluşan 8 alandan 14 projenin Samsun ve bölgesini temsil edeceğini söyledi.

Hasan İçibudak geçen sene Eskişehir'de düzenlenen Türkiye finallerinde öğrencilerin kendilerini gururlandıran projelere imza attıklarını belirterek, "Giresun’dan bir okulumuz matematikte birinci oldu. Tabii Türkiye genelinde bu alanda birinci olmak bizim için çok önemli. Bir diğer matematik projesi teşvik ödülü aldı. Bununla beraber Samsun’dan bir fizik projemiz üçüncülüğe ulaştı. Kastamonu’dan kimya alanında bir projemiz de yine teşvik ödülüne layık görüldü" dedi.

TÜBİTAK'ın düzenlediği ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin bilime katkı yapma potansiyellerini ortaya çıkarmak için yarışmalar yaptığını vurgulayan Hasan İçibudak, "Toprağa tohum atıyoruz, bu tohumları çoğaltacağız. İnşallah milletimizin bu potansiyeli ortaya çıkararak bölgemizde ve dünyada söz sahibi olacağız" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından finale kalan öğrenciler sahneye davet edilerek Vali Osman Kaymak ve Rektör Sait Bilgiç olmak üzere protokol üyeleri öğrencilere ödüllerini verdi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunTubitak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adalet 2020-02-11 21:31:45

umarım seçim projeye göre yapılır okul ismine göre seçim umarım yapılmaz