banner388

Trafik kavgasında tır sürücüsüne adli kontrol

Samsun'da tır ile hafif ticari aracın trafikte yol verme kavgası Türkiye gündemine oturdu. Olayla ilgili mahkeme karşısına çıkarılan tır sürücüsü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Trafik kavgasında tır sürücüsüne adli kontrol

Samsun'da tır ile hafif ticari aracın trafikte yol verme kavgası Türkiye gündemine oturdu. Olayla ilgili mahkeme karşısına çıkarılan tır sürücüsü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

31 Mayıs 2021 Pazartesi 18:00
Trafik kavgasında tır sürücüsüne adli kontrol

Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Samsun-Ankara karayolu Sarıyusuf Mahallesi'nde dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. S.A.(56) idaresindeki hafif ticari araç ile R.O.(28) yönetimindeki tır sürücüsü arasında birbirlerine yol vermeme ve sıkıştırma yüzünden trafik kazası meydana geldi. Kazada tırın sıkıştırdığı hafif ticari araç yoldan çıkıp su kanalına girip yola doğru savruldu. Kazada yaralanan olmazken hafif ticari araçta maddi hasar meydana geldi. Tır ile hafif ticari aracın birbirini sıkıştırmaları ve yol vermeleri ile kaza anı ise bir başka araçla arkadan seyir eden bir vatandaşın cep telefonuna yansıdı.

Kazanın ardından şikayet üzerine tır sürücüsü R.O. ile hafif ticari aracın şoförü S.A. Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından para cezası uygulandı. Tır sürücüsü R.O. ise kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Savcı tır sürücüsü R.O. hakkında gözaltı kararı verdi.

"Genel güvenliği tehlikeye düşürmek ve kazaya sebep olmak" suçundan bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen R.O. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kendini savunan R.O., "Bir hafif ticari araç belirdi arkamdan, korna basarak önüme geçti. Videolarda da var. Ben de kaza yapmamak için sola kırdım. Sola kırdığımda önümde araç tekrar belirdi. Yavaşlattı iyice beni. Sağdan kaçmaya çalıştım. O an beni sıkıştırdıkları aradan kaçmasaydım ben şu anda ölüydüm. Kaçtım, araç yine önüme geçmeye çalıştı. Ben izin vermedim. Ben kendi canımı düşündüğüm için izin vermedim. Geçip gitmeyecekti. Önüme kıracaktı, kaza yapacaktım. Sağa sola kırsam tır devrilirdi. Ölmemi mi istiyorlar, bir insanın canı bu kadar ucuz mu?" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yol Verme KavgasıTır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çetin Tekin 2021-05-31 20:21:55

Neden adli kontrol!!!! İkisinide atın içeri ömür boyuda ehliyetlerine el koyun. Bunların yanına 50000TL ceza kesin bakın bakalım başka kimse cesaret edebiliyor mu!!!!

Avatar
TIRCIII 2021-05-31 22:37:38

Bir arabanın sağına girmek arkadan vurmak gibi bir şey tırcı haklı bende yanlış karar

Avatar
Behzat 2021-06-01 09:36:22

Adalet hukuk bitmiş. Iki tarafda suçlu. Hapishaneler de tek fetöcü dediklerimiz var. Ne kadar sapik hırsız katıl varsa dışarda. Bu iki şoföründe batıda omur boyu ehliyeti alınır.

Avatar
oyun 2021-06-01 10:05:42

karayolları oyun alanı değildir biribirine rest çekilecek artislik yapılacak yer hiç değildir, ne kendini ne başkasını tehlikeye atmaya hakkı yok kimsenin, adam gibi araç kullanın.

Avatar
CANBULAT 2021-06-01 08:39:26

M U A M E L E

Avatar
mehmet 2021-06-01 12:20:08

ver ikisinede hapis cezası paraya çevirme herkese örnek caydırıcı olsun

Avatar
efsane 2021-06-04 10:57:22

olayın bır oncesınde ne yasandıgını bilmiyoruz ama can emnıyetını dusunmezseniz sonuç normal neyıne guvenıp tırın önunu kesıyorsun arac pert adam ölebilirdi hiçmi akıl etmezssınız