banner388

'Tırpan' operasyonunda 9 kişiye gözaltı

Samsun dahil 27 ilde başlatılan 'Tırpan' kod adlı operasyonun İstanbul ayağında 9 kişi yakalandı.

'Tırpan' operasyonunda 9 kişiye gözaltı

Samsun dahil 27 ilde başlatılan 'Tırpan' kod adlı operasyonun İstanbul ayağında 9 kişi yakalandı.

24 Aralık 2021 Cuma 10:35
'Tırpan' operasyonunda 9 kişiye gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca bu sabah saatlerinde çıkar amaçlı suç örgütlerine ve mafya tipi yapılanmalara yönelik İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ’ın da aralarında olduğu 27 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.

“Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma”, “Tefecilik”, “Tehdit” suçlarını gerçekleştiren 13 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 28 suç grubunda faaliyet gösterdiği tespit edilen toplam 389 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

Adı geçen illerdeki ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'Tırpan' kod adı verilen operasyonun İstanbul ayağında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt ve Büyükçekmece ilçeleri başta olmak üzere kent genelinde faaliyet gösteren, kamuoyunda “Sarallar” olarak bilinen suç örgütüne operasyon başlatıldı.

“Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma”, “yağma”, “Yağma Amaçlı Tehdit” ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçlarına karıştıkları tespit edilen, liderliğini E. B. isimli şahsın yaptığı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda 1 ruhsatsız tabanca ve 18 fişek ele geçirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bünyan 2022-01-02 12:51:06

Birde gazeteciyim diyorsunuz kendinize yazıklar olsun. Ulusal basındaki haberi aynen koymuşsunuz. Ya bir araştırma yapın bizde merak ediyoruz Samsun'la ilgili ne var diye.