banner388

Temiz çevre için Samsun'da seferberlik

Temiz çevre için Samsun'da seferberlik yapıldı. Samsun Valisi Osman Kaymak konuya ilişkin, "Bütün kurum ve kuruluşlarımızın Sıfır Atık Projesi’ne geçmesini hedefliyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Temiz çevre için Samsun'da seferberlik

Temiz çevre için Samsun'da seferberlik yapıldı. Samsun Valisi Osman Kaymak konuya ilişkin, "Bütün kurum ve kuruluşlarımızın Sıfır Atık Projesi’ne geçmesini hedefliyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

18 Eylül 2018 Salı 19:25
Temiz çevre için Samsun'da seferberlik

Samsun Haber-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan Samsun'da ise 25 Ocak 2018 tarihinde başlatılan ve sürdürülen 'Sıfır Atık Projesi' toplantısı bugün Vali Kaymak'ın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Kaymak, "Arkadaşlar, bugünkü toplantımızın konusu ilimizde devam eden ‘Sıfır Atık Projesi’ni ilimiz genelinde daha yaygın uygulamaktır. Bu proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan ve tüm kamu kurumlarında, belediyelerde, özel iş yerlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında atıkların ayrıştırılarak geri dönüşümün sağlanması adına bir ‘Sıfır Atık Projesi’dir. Bu proje Türkiye’de çevreci anlayış çerçevesinde ciddiyetle uygulanan bir projedir. İnsanlarımız ve geleceğimiz açısından çok önemli olan bu proje, maalesef kamu kurumlarımız ve vatandaşlarımızca yeterince önemsenmiyor. Bizler bunun önüne geçerek bu bilinci daha da geliştireceğiz. Bu projede gerekli kaynağı ve gerekli çalışmayı ciddiyetle yaparak geleceğimiz adına yol almalıyız. Arkadaşlar hem Türkiye’de hem ilimizde artık istiyoruz ki ilin valisi olarak bizim de sorumluluğumuzda bu uygulamayı ilimizin geneline yaymaktır. Sıfır atık konusunda şu an için iyi bir yerde değiliz. Ama bir, iki ay içerisinde ilimizin sıfır atık konusunu el birliği ile çözmemizi istiyoruz. Bu bir şuur değişikliğidir. Bu projeye önem vermek ülkemiz, ilimiz ve kurumumuzun geleceği açısından da çok önemlidir. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın sıfır atık projesine geçmesini hedefliyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bizler Samsun gibi nadide bir şehirde, ilk adımın atıldığı bir kentte, ‘Sıfır Atık Projesi’ne örnek olacak bir şehiriz. Bizler kurumlar olarak vatandaşlarımıza örnek olmalıyız. İnşallah ben bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, toplantımızın Samsunumuza hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Kaymak'ın konuşmasından sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Kadriye Yayla, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum ardından toplantı soru-cevaplarla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.