banner388

Temel Armutçu: Odalar, Sendikalar ve Dernekler ne işe yarıyor? 

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, "Bu milletin çıkarı için kurulan Oda, dernek ve sendikalar var olmaya devam edeceklerse; iktidara göre değil, sözcülüğünü yaptığı grupların menfaatine göre gard almak zorundadırlar." dedi.

Temel Armutçu: Odalar, Sendikalar ve Dernekler ne işe yarıyor? 

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, "Bu milletin çıkarı için kurulan Oda, dernek ve sendikalar var olmaya devam edeceklerse; iktidara göre değil, sözcülüğünü yaptığı grupların menfaatine göre gard almak zorundadırlar." dedi.

18 Eylül 2018 Salı 13:46
Temel Armutçu: Odalar, Sendikalar ve Dernekler ne işe yarıyor? 

Samsun haber - Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

"Bunca ekonomik sıkıntı içinde bocalayan, ne yapacağını şaşıran esnafın ateşine su serpmesi gereken odaların başkan ve heyetleri nerede?" diye soran Başkan Armutçu, "Dernek'ler, odalar, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları; işçilerin, işverenlerin, sivillerin hukuki, ahlâkî, siyasî, sosyal haklarının korunması, kamu yararına çalışmaların yapılması, kamuoyunun oluşturulması için toplumda kurulan kurumlardır. Bu kuruluşlar,  insanların ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Dernek: Kazanç amacı olmadan, kanunlarla yasaklanmamış alanlarda en az yedi özel ya da tüzel kişi tarafından kurulan kurumlardır. Vakıf: Bir hizmetin devam etmesini sağlayan bağış yollu hibe edilen mal veya mülktür. Sendika: Çalışanların haklarını işverenlere ve devlete karşı korumak için kurdukları kurumdur. Oda: Üyelerinin çıkarlarını korumak için yerel ya da ulusal çapta kurulan kurumlardır. Peki sormak isterim. Bunca ekonomik sıkıntı içinde bocalayan, ne yapacağını şaşıran esnafın ateşine su serpmesi gereken odaların başkan ve heyetleri nerede?" dedi.

İktidarların gelip geçici olduğunu söyleyen Başkan Armutçu, " Bu ateşten esnafı işvereni kurtaracak ne gibi projeleri var/vardır? İşçi ve memurun haklarını korumak adına kurulan sendika ve dernekler, işçi ve memurun %40'dan fazla develüye olan maaşlarının karşılığında, işverene ve hükümete karşı nasıl bir yaptırım planlıyorlar? Çiftçinin haklarını korumak adına kurulduklarını iddia eden kooperatifler; çiftçinin tarlasında soğanı çürürken, dalında fındık kururken, çaylar sokaklara dökülürken neredeler ve ne yapıyorlar? Memur'un, işçinin hakkı nerede aranıyor? Esnaf'ın, işverenin hakkı nerede aranıyor? Çiftçinin hakkı nerede aranıyor? Eğer ki; odalar, dernekler, kooperatif ve sivil toplum örgütleri kendi üzerine yüklemiş oldukları görevleri yerine getirmiyor/getiremiyorsa, yaşamlarını devam ettirmelerinin ne anlamı var? Çiftçinin derdine dil olunamıyorsa, işçiye, memura kol kanat gerilemiyorsa, Esnaf'ın ateşine su dökülemiyorsa odaların ve derneklerin varlıkları; benim için sadece sohbet haneden ibarettir! İktidarlar gelip geçicidir.! İsçiler, memurlar, çiftçiler, esnaflar ve  işverenler ise; insanlık yaşadıkça var olacaklardır. Bu milletin çıkarı için kurulan Oda, dernek ve sendikalar var olmaya devam edeceklerse; iktidara göre değil, sözcülüğünü yaptığı grupların menfaatine göre gard almak zorundadırlar." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahir 2018-09-18 15:26:23

Evet bu konuyu gündeme taşıyan Temel bey çok teşekkür ederiz. Bizim sırtımızda kambur odalar. Hiç bir faaliyet bir şey yok. Aidata gelince kusura bakmayın yasal alacağımız. Diyip tehdit smsleri ile tahsilat yapma derdinde olan mafyavari haram çetesi. Süleyman soylunun bu konuya el atmasını beklerdim. Ama temel bey çok teşekkür ederim. Esnafa bu konuda anket yapılması taraftarıyım. Yüzde 90 çıkacaktır yüzde zaten oda yötetimi onlarda beraber yiyip içiyolar. ;) Odalar kapatılsın veya aidat alınmasın. Faaliyet zamanı devletten bütçe alsın zaten faliyet yok. ;) Bütün oda başkanlarına selamlar.

Avatar
Sasa 2018-09-18 14:47:09

Esnafı soymaktan başka bir işe yaramiyor

Avatar
fff 2018-09-18 17:00:43

onların en iyi yaptığı şey aidat toplamak.

Avatar
havza demirci 2018-09-18 20:27:21

zengin olma yerleri.

Avatar
bahattin kuru 2018-09-18 15:38:52

haklısın kardeşim

Avatar
seçmen 2018-09-18 21:16:15

başkan yüzde 70 devlasyon oldu. fakirledik.

Avatar
Necati 2018-09-18 22:11:56

Temel bey devlet yönetmenin ne olduğunu bilmiyorsunuz.anca salliyorsunuz.boşluk buldunuz ya yüklenin..Rahmetli erbakan olaydi temeller olmazdi..verin bakalim gazı..