banner388

Tekkeköy'e Nostalji Park Yapılıyor

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Bizim en önemli projelerimizden birisi olan Nostalji Park çalışmalarına Bismillah dedik” dedi.

Tekkeköy'e Nostalji Park Yapılıyor

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Bizim en önemli projelerimizden birisi olan Nostalji Park çalışmalarına Bismillah dedik” dedi.

26 Mayıs 2016 Perşembe 16:40
Tekkeköy'e Nostalji Park Yapılıyor

İlçe merkezinde en büyük ve en çok nüfusun bulunduğu mahallelerin kesiştiği noktada eşsiz ve farklı bir park alanı yapacaklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Tarihi gar binaları ve çevresinde yapmayı düşündüğümüz nostalji park projemiz için düğmeye bastık. Burası bizim için çok önemli ve çok özel bir yer. İlçemizin merkezinde konumlanmış Devlet Demir Yolları’na ait tarihi gar binalarını aslına uygun bir vaziyette restore ederek şehrin göbeğinde halkımızın ailesi ve çocukları ile oturabilecekleri güzel bir mekan meydana getireceğiz. Asırlık çınar ağaçlarının altında tarihin ve doğanın eşsiz güzelliği içinde ilçenin merkezinde vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri farklı bir mekan olacak bu eski tarihi alan. Yine restore edilen tarihi gar binaların büyük olanının içerisine bölgede yaşamış olan insanların kullandığı eski tarihi eşyaların sergilenmesiyle bizleri bir an geçmişe götürecek bir müze oluşturacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz müze olarak düzenlenen eski tarihi binanın mübadele müzesi olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağının haberini verdi. Nostalji parkı projemiz tamamlandığında sadece ilçemiz ve Samsun’dan değil dünyanın dört bir yanından insanlar ve turistler bu muhteşem tarihi yapıyı, müzemizi ve alanı görmek için akın edecekler. Proje için kamu kurum ve kuruluşları ile gerekli yazışmalar yapıldı. Binaların aslına uygun olarak restore edilmesi içinde rölöve çalışmaları da tamamlandı” şeklinde konuştu.

NOSTALJİ PARK HAYATA GEÇİYOR
Nostalji Park projesine çok önem verdiklerini ve bu doğrultuda farklı bir proje hazırladıklarını söyleyen Başkan Togar “Çalışmalarımızda eşsiz tarihi büyüyü bozmuyoruz. Nostalji Parkı yapacağımız alan yüz yıllık çınar ağaçlarının gölgesinde tarihi gar binalarıyla tarih ve yeşilin buluştuğu muhteşem bir yer. Bunların hiç birine zarar vermeden koruyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle alanın alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlamasını bekledik. Ardından park alanı içerisinde kalan yolu imara göre düzenleyerek yol güzergahını oluşturduk. Şimdi asıl işimizin ilk adımlarına başladık. Alan içerisindeki çalışmalarımız adım adım devam ediyor. Nostalji parkı olarak belirlediğimiz 6 bin 873 metre karelik alanın tabanındaki parke kaplamayı kaldırdık. Şimdi tarihi dokuya uygun çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulamasına başladık. Peyzaj ve çevrenin düzenlenmesiyle restorasyonun yanında kafeteryalar, çocuk oyun alanı, çocuk parkı ve daha birçok sosyal ve kültürel dokuyu da projemiz kapsamında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
TekkeköyParkNostaljiTarihi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.