banner388

Taner Tekin: Bizden bir kişi gider bin kişi gelir

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “Biz köklü bir partiyiz. Bizden bir kişi giderse bin kişi gelir” dedi.

Taner Tekin: Bizden bir kişi gider bin kişi gelir

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “Biz köklü bir partiyiz. Bizden bir kişi giderse bin kişi gelir” dedi.

30 Eylül 2017 Cumartesi 14:02
Taner Tekin: Bizden bir kişi gider bin kişi gelir

Samsun HaberMHP Samsun İl Başkanlığı düzenledikleri kahvaltıyla basınla bir araya geldi. Kahvaltı programına MHP Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, Mehmet Günal, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, MHP İl Başkanı Taner Tekin, çok sayıda partili ve basın mensubu katıldı.  

Düzenlenen kahvaltı programında söz alan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “Önümüzde ülkemizin kaderini değiştirecek üç seçim var. Bunlar genel seçim, milletvekili seçimi ve belediye başkanı seçimi. MHP, önümüzdeki üç seçimde ülkücü kadroları ükenin ihtiyacı olduğu için iktidar yapabilmek adına ihtiyaç duyduğu için elimizden geldiğince hazırlık yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

MHP’den istifalara da değinen başkan Tekin, “Biz köklü bir partiyiz. Bizden bir kişi giderse bin kişi gelir” şeklinde konuştu.

“YAPILAN BU REFERANDUM KORSAN REFERANDUMDUR”

Türk Dünyası ve Uluslararası ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Kuzey Irak’ta yaşanan sözde referandumdan çok yapılanlara odaklanmış olduklarını belirterek, “Hafta içerisinde yapılan açıklamalarda ve uyarılarda artık bu konuyla ilgili somut bir önlem alınması gerektiğini sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli belirtmiş oldu. Gördüğünüz üzere önce Suriye’de sonra da Irak’ın dahil olduğu bu karışıklıklar sözde Kürdistan çalışmalarını som aşamaya getirmiş bulunmaktalar. Bu referandumun yapılması bizim açımızdan bir utanç oluşturuyor. Yine Suriye’de yaşanan çatışmalar durulmuş değil. Orada farklı güçler farklı hesapların içerisinde. Bizde terör konusunda devletimizin ve hükümetin alacağı olumlu kararlar doğrultusunda atacağı adımlara ve alacağı kararlara tezkere konusunda da tam destek vereceğimizi belirtik. Şimdi hala o çizgideyiz. Kararlı bir şekilde yaptırımların uygulanması ve caydırıcılık içerisinde bu kararların uygulanmasını ve engellenmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu referandum korsan bir referandumdur. Görev süresi dolmuş bir Barzani sözde referandum yapıyor. Gerekirse askeri yaptırım uygulanmalıdır” diye konuştu 

“BÜYÜK DEVLETİN YÖNETİCİSİ OLDUKLARINI UNUTMAMALARI GEREKİYOR”

Irak’ın toprak bütünlüğünün bozulmamasını dikkate aldıklarına vurgu yapan MHP Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “Burada bizim amacımız söz konusu olan Irak’ın toprak bütünlüğüdür. Irakla birlikte karar almakta stratejik açıdan önem taşır. Burada biz kendimize güvenmeliyiz. Ancak birlikte hareket edeceğiniz insanında ihanetini göz önünde bulundurmalıyız. Sadece bir referandum değil Barzani’nin çocukluk hayalleri olarak değerlendirilmemeli. Geçmiş’e dödüğümüzde ‘Serv Antlaşmasının’ plan programınında ozaman ortaya koyulmuştu. Ancak o zaman Mustafa Kemal ortaya çıktı ve alın planlarınızı birtarafa koyun dedi. Büyük devletlerin işte böyle bir hassasiyeti ver. Alır saklarlar ama giç bir zaman unutmazlar. O gün onu gerçekleştirecek şartlar oluşmaz ise o planı başka bir zaman yapmak üzere ortaya çıkartırlar. Bugün böyle bir durumu yaşıyoruz. Bugün dört parçalı Kürt Devletinin planı o gün ortaya çıkartılmıştı. Hükümetin duygusallığı bırakarak adım atmasını bekliyoruz. Duygusal davranıp atılım sağlanmazsa ortaya çıkacak manzarada çok canlar acıtır. Kaybetmeyi göze almayan kazanamaz. Barzanı bu düşünceyle hareket etti. Ama bu kadim devlet Büyük Türk Devleti geleceği görebilecek mukadderata ve ferasete sahip yöneticilere sahiptir. Milletin mukadderatını korkularına heba etmez. Mukadderatımız Kuzey Irakla Yaptığımız 9 milyarlık ticaretten ihracattan çok daha büyüktür. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz. Bakanlar ayrı söylüyor Sayın Cumhurbaşkanı ayrı söylüyor. Doğru olan hangisidir? Bunun bir an önce netleşmesi gerekiyor. Ayaküstü halledilmiyecek kadar önemli milletin, büyük bir devletin yöneticisi olduklarını unutmamaları gerekiyor. Biz istikbale baktığımız zaman 9 milyar dolarları hiç düşünmüyoruz. Sonuçta bu kadim milletin mukadderatı söz konusudur. Bir anca bu noktada netleşmeleri gerekiyor. Aksi halde söyledikleri havada kalır kimse ciddiye almaz” ifadelerini kullandı.

Kahvaltının ardında konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, Mehmet Günal, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, MHP İl Başkanı Taner Tekin, çok sayıda partili Samsunlu şehit Yahya Acar’ın cenazesine katılmak için yola çıktı.


Haber: Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.