banner388

Sosyal medyadan tacize 2 yıl hapis ve 9 bin 440 lira para cezası

Samsun'da sosyal medya hesapları üzerinden ulaştığı kadını taciz ve tehdit ederek kadının resmini ve telefon numarasını sohbet sitelerinde yayınlayıp uygunsuz yazılar yazan şahıs, yargılandığı mahkemece 2 yıl hapis ve toplam 9 bin 440 lira da adli para cezasına çarptırıldı.

Sosyal medyadan tacize 2 yıl hapis ve 9 bin 440 lira para cezası

Samsun'da sosyal medya hesapları üzerinden ulaştığı kadını taciz ve tehdit ederek kadının resmini ve telefon numarasını sohbet sitelerinde yayınlayıp uygunsuz yazılar yazan şahıs, yargılandığı mahkemece 2 yıl hapis ve toplam 9 bin 440 lira da adli para cezasına çarptırıldı.

16 Kasım 2023 Perşembe 14:03
Sosyal medyadan tacize 2 yıl hapis ve 9 bin 440 lira para cezası

Samsun'da sosyal medya hesabı Telegram’da numarasına ulaştığı kadını taciz ve tehdit eden, sosyal medyadan ulaştığı kadının fotoğrafını ve telefon numarasını sohbet odalarında uygunsuz yazılar yazarak paylaşıp, mağdur kadına ölüm tehdidinde bulunan E.K. (28), şikayet üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu yakalandı. Yapılan araştırmada E.K.'nin internetten aldığı +1 ile başlayan Amerika menşeli GSM numaraları üzerinden oluşturduğu Telegram ve Instagram gibi hesaplarından konum bilgisi olarak Samsun’da bulunan kadınlara önce arkadaşlık mesajı attığı ve daha sonra sürekli aramalar yapıp, müşteki kadınlar tarafından numarası engellenince bu defa da farklı numara satın alıp arama yapmaya devam ettiği belirlendi. Bu şekilde Samsun merkezde 2 kadının Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Siber polisinin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda ikametinde yakalanan ve cep telefonunda suç delilleri ortaya çıkan E.K. hakkında mağdurlardan E.D. adlı 1 çocuk annesi kadının şikayeti sonucu dava açıldı. "Kişisel verileri ele geçirme ve yayma, cinsel taciz, ölümle tehdit" suçlarından Samsun 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan E.K. duruşmaya katılmazken, E.K.'nin avukatı ile mağdur E.D. adlı kadın duruşmada hazır bulundu. E.D., "Sanık eylemlerine devam etmektedir. Bu nedenle şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme, E.K.'yi "cinsel taciz" suçundan 2 bin 700 lira, 'tehdit" suçundan 4 bin 500 lira, "hakaret" suçundan 2 bin 240 lira olmak üzere toplam 9 bin 440 lira adli para cezasına ve "kişilerin verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçundan da 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, "kişilerin huzur ve sükunetini bozmak" suçundan ise beraatine karar verdi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tanıdık 2023-11-16 22:12:35

Bu cocugu tanırım sessiz sakin kendi halinde biri idi icine kapanık . Ruh sagliginda tedaviye ihtiyacı var ilerleyen zamanlara işi abarta bilir

Avatar
. 2023-11-17 10:19:27

Bu şahıs fotoğrafımı kullanarak adıma sahte telegram hesabı açtı. "Tanışırsın hesabı silerim" dedi yaptığı normal olmadığı için engelledim fakat sürekli sahte mesajlar atatak rahatsız etmeye devam etti. Numaramı buldu whatsapptan aynı şekilde +1li numaralardan yazdı. Engelledikçe saniyesinde yeni +1li numaradan yazıyordu. En anne babam ve kardeşlerimin numarasını bulup "etraftakilerle mahalledekilerle yatıp kalkıyor derim tanış benle" diyerek tedirgin etti beni. Engelledim bu sefer 500 kişiden fazla soyağacıma erişmiş. İşin garip kısmı soyağacımı e devletten ben bile 30 kişiden fazla gòrüntüleyemiyorum. Engellemeye devam ettim en son sahte mesaj düzenledi. "Bu gece çok güzel, tekrar yapalım" tarzı iğrenç dilimin vurmadığı elimin yazamadığı cümleler içeriyordu mesaj. Saat gece 2 3 gibi bu mesajı bana atıp rahatsız etmeye devam etti. Mesaj sahte de olsa korktum sabah sabah kimseye durumu açıklayamam diye. Ertesi gün karakola giderim düşüncesiyle tanışcam yapma dedim süreci uzattım. Engelledim tekrar sabah engellendiğini anlamış olsa gerek sen çok oldun dedi, akşam saatlerinde bana bi mesaj attı. Bu sahte mesajı babama atmış kızına sahip çık erkeklerin evinden çıkmıyor birlikte oluyor vs yazmış. Bana bunu ss attı yine montaj sandım korkutmak istiyor sandım karakola gidiyordum yolda kuzenim bana mesaj geldi dedi ekran resmi attı. Babama attığınız aynısını babamın adını kullanarak ...nın kızı yazarak paylaşmış. Karakola gittim polis memurları "biz +1li numaralara bakamıyoruz" dedi ilgilenmedi. Kriz geçirdim ortalığı birbirine kattım da ifademi aldılar. Bu arada şahıs 50den fazla akrabama aynı mesajı attı, ben karakolda ifade verirken de beni rahatsız etmeye devam ediyordu, benim ve ailemin telefonlarımız durmadı. Polis memurlarının biri diyor bulmaz diğeri diyor %10 ihtimal bulunur. Bana emre adlı bi hesabından "soyadınız aynı akraba olabiliriz" diye mesaj atmıştı. Bu şahıs olduğuna eminim ve savcılığa suç duyurusunda buluncam. Şahsın aklı dengesi de gayet yerinde. Sadece bunu yapmaktan zevk alıyor. Aklı dengesinde sorun olsa telefondan bu kadar iyi ağlarken kadınları korkutmaktan zevk almaz. 5-6 kadına daha aynısını yapmış. Dikkat etmek lazım. Telefonuma kades indirerek sokağa çıkıyorum. Yazık, polisler de bir şey yapamıyor bunlara. Cidden bu ülkede kadın olmak çok zor.