banner388

Sınırı geçemeyen mülteciler Samsun'a getirildi 

Türkiye mültecilere Yunanistan sınır kapısını açmıştı. Sınırdan geçemeyen mülteciler Avrupa'da yaşanan korona virüsün de tedirginliği ile Türkiye'ye geri dönmüştü. 14 gün boyunca karantinaya alınan 30 göçmen bugün Samsun'a getirildi. 

Sınırı geçemeyen mülteciler Samsun'a getirildi 

Türkiye mültecilere Yunanistan sınır kapısını açmıştı. Sınırdan geçemeyen mülteciler Avrupa'da yaşanan korona virüsün de tedirginliği ile Türkiye'ye geri dönmüştü. 14 gün boyunca karantinaya alınan 30 göçmen bugün Samsun'a getirildi. 

17 Nisan 2020 Cuma 13:16
Sınırı geçemeyen mülteciler Samsun'a getirildi 

Türkiye’nin sınır kapıların açmasının ardından Avrupa hayaliyle Edirne’ye giden göçmenler Yunanistan’ın sınırdan geçmek isteyen göçmenlere uyguladığı şiddetle hayal kırıklığına uğradı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 27 Mart günü açıkladığı verilerde 150 bin 600 kişinin sınır geçtiği belirtildi. Sınırı geçip de Yunan polisi tarafından yakalananlar ise üzerilerinin soyulmasından, tacize ve şiddete kadar insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılarak Türkiye’ye geri gönderildi.

Korona virüsünün dünyada yaygınlaşması ve Türkiye’de de görülmesinin ardından ise bu göçmenler Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından geri gönderme merkezlerine yerleştirilerek karantina altına alındı. 14 günlük karantina süreci boyunca sağlık birimleri tarafından kontrolleri yapıldı. Karantina süreleri biten korona virüse rastlanmayan bir kısım göçmen ise bırakılmak üzere diğer illere gönderildi.

Bu kapsamda Kırklareli’nde karantinasını tamamlayan 30 kişilik bir göçmen grubu Samsun’a getirildi. Samsun İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde kayıt işlemleri gerçekleştirildi. Müdürlükte bu sebeple güvenlik ve hijyene yönelik önlem alındı. Göçmenler buraya 2- 3 kişilik gruplara halinde alındı. Personel maske ile çalışırken göçmenlere girişte ateş ölçümü yapıldı. Dezenfektan ve maske kullanmaları sağlandı. Göçmenler buradaki işlemlerin ardından İstanbul’a gitmek istediklerini belirtti.

İSTANBUL'A GİTMEK İSTİYORLAR

Yunanistan polisine yakalandığını ve Pakistanlı olduğunu söyleyen bir göçmen ise gördüğü şiddeti, “Başkan söyledi kapıyı açtık. Biz gittik oraya Yunanistan kapıyı açmadı. Ben geçtim karşıya onlar beni dövdü. Telefonumu paralarımı aldılar. Elbiselerimi çıkarttılar. Ayakkabılarımı aldılar sonra dövdüler geri gönderdiler. Kapıda kaldık. 14 gün biz Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde misafir olduk. 22. günde buraya geldik. Burada serbest olacağız ama burada hiçbir akrabamız, paramız, evimiz, bir şeyimiz yok. O yüzden İstanbul’a gitmek istiyoruz. Orada akrabalarımız var” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandas 2020-04-17 13:22:39

tuttugunuzu samsuna getirin yeni yasa cıktı samsunda uygulanmaya başlasın pilot bölge samsun seçilsin afedersinizde ne var bu samsunda !!!

Avatar
emre u 2020-04-17 14:37:58

samsuna neden geliyorlar saraya gönderin sarayda karantinaya girsinler...

Avatar
yaşamaz 2020-04-17 16:46:48

sınırda ne kadar mülteci ne kadar yabancı ne kadar suriyeli afgan ıraklı pakistanlı hepsini samsuna getirin samsun tam pert olsun samsun bitmiştir saolun varolun Allah razı olsun sizden bu nasıl iştir ben anlayamıyrum kimsede tek ses yok herkes kış uykusuna yatmış bu nasıl iş coronayı da davet edin onunda samsuna getirin bizde yoktu zaten şimdi tam olur misafirperver bir milletiz biz virüsi bile agırlarız Allahım akıl ver insanlara beyinleri uçmuşşş

Avatar
ali yazici 2020-04-17 18:14:47

halkina sahip cikamayan ik tidarsiz .lar Samsunu betonseverler ve Suriyelilerle doldurdular...once halkini doyur sonra yardim edersin onun kendi memleketinde ..

Avatar
216 2020-04-17 22:42:03

samsun da ne var abi.İpini koparan samsuna geliyor

Avatar
remzi 2020-04-17 23:05:16

yunan , toprağını işgal ve istila etmek isteyen suriyeliyi yaka paça atıyor, e birader söylesene bizim toprağımız ,vatanımız daha mı değersiz ki bu asalaklardan milyonlarcasını 10 yıldır besliyoruz ?

Avatar
samsunlu 2020-04-17 14:16:16

oy verenler düşünsün.

Avatar
Samsun'u sevmeyen adam 2020-04-17 15:58:33

Bu sehirden tasinmak icin onemli sebeplerden biri daha.Korona muhabbeti biter bitmez tasinacagim