banner388

Sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak isterken katil oldu

Sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak isterken katil olan Kadir Şeker'e destekler çığ gibi büyüyor.

Sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak isterken katil oldu

Sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak isterken katil olan Kadir Şeker'e destekler çığ gibi büyüyor.

09 Şubat 2020 Pazar 18:50
Sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak isterken katil oldu

Konya'da sokak ortasında sevgilisi Ayşe D.'yi (35) döven Özgür Duran (32)'ı gören Kadir Şeker, kadını Özgür Duran'ın elinden kurtarmak isterken ölümüne sebep oldu. Olay Çarşamba günü saat 21.30'da Konya'nın Selçuklu İlçesi Kosova Mahallesi'nde meydana geldi. 

Olay akşamı evde alkol alan Duran ile bu süreçte eşinden boşanan Ayşe D. arasında kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Duran'ın  Ayşe D.'yi dövmesi üzerine  Ayşe D. de evden çıkıp, yakındaki parka gitti. Özgür Duran da, Ayşe D.'nin peşinden parka gitti. Parkta kadını dövmeye devam eden Duran'a, kütüphaneden çıkıp yanında yaşadığı teyzesinin evine doğru yürüyen Kadir Şeker, müdahale etti. Dövülen kadını kurtarmak isteyen Kadir Şeker'e de saldıran Duran, Şeker'in boğazını sıktı daha sonra da yere yatırıp, yumruklamaya başladı. Kaçmak isteyen Şeker'in peşinden giden Duran gence tekrar saldırdı. Bunun üzerine Şeker çantasından meyve soymak için kullandığı bıçağı çıkardı. Arbede sırasında bıçağı Duran'ın kalbine sapladı. ve olay yerinden uzaklaştı. 

Ayşe D.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Duran, hayatını kaybetti.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kadir Şeker'i parka yaklaşık 1,5 kilometre mesafede bulunan teyzesinin evinde yakalayarak gözaltına aldı. 

KADİR ŞEKER'İN İFADESİ

Kadir Şeker ifadesinde “Olay günü kütüphaneden çıkıp eve gidiyordum. Yürüyüş yolumdaki parkta bir adam kadını dövüyordu. Kadının çığlıklarını duyan tek bendim, etrafta kimseler yoktu. Karnımda açtı bir an önce eve gitmek istiyordum ama kadının çığlıklarına dayanamadım. Kadını döven adama ‘Ayıp değil mi gücün kadına mı yetiyor’ dedim. Bana bağırarak ‘Karım değil mi lan sana ne’ dedi. Bana bağırıp küfür ve hakaret ediyordu. Üstüme gelip yumruklamaya başladı. Yüzüme o kadar çok vurdu ki hatırlamıyorum. Boğazımı sıkmaya başlayınca geriye kaçtım. Kaçmak istiyordum, boğazımı bırakmıyordu. Bir süre nefes alamadım. Cebimdeki bıçağa elim gitti. Bıçağı açıp geri gitmeye çalışırken ayakkabımın topuğu takılınca yere düştüm. Adam da benimle beraber yanıma düştü. Adam düşünce elim acıdı. Bir anda kurtulup eve gittim. Eve geldiğimde sürekli pencereden bakıyordum, acaba beni takip edip evimi öğrenmiş olabilir mi? Eve gelebilir mi? diye. Sonra adamın öldüğünü öğrendim ''dedi.

Ayşe D. de Şeker'in ifadelerini doğruladı. Duran'la geçen Mayıs ayında tanıştıklarını beraber Konya'ya yerleştiklerini, daha sonra eşinden boşandığını anlatan Ayşe D,  olay günü Duran'ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını anlattı.

ÖZGÜR DURAN'IN 19 FARKLI SUÇ KAYDI ÇIKTI

'Kasten yaralama', 'hırsızlık', 'yağma' ve 'uyuşturucu madde ticareti' suçlarından toplam 19 suç kaydı olan Duran'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Kadir Şeker ise sevk edildiği adliyede 'kasten öldürme' suçuyla tutuklandı.

"HAYALİ DOKTOR OLMAKTI"

Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker de yaptığı açıklamada “Oğlum fen lisesi mezunu. Karıncayı bile incitmeyecek yufka yürekli birisi. Hayali doktor olmaktı. Kadını kurtarmaya gittiğinde bu olay yaşanmış” dedi

ÖNEMLİ İSİMLER DESTEK VERDİ

Kadir Şeker tutuklandıktan sonra, aralarında Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Haluk Levent, Zülfi Livaneli gibi sanatçılar ile siyasetçiler, kadın hakları savunucuları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar '#kadiricinadalet' etiketiyle Twitter'da kampanya başlattılar . Bugün de Twitter’da “#kadirsucsuzdur” etiketiyle sürdürülen kampanya yine Türkiye gündeminde en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Kaynak: Habertürk

Son Güncelleme: 09.02.2020 19:21
Anahtar Kelimeler:
Samsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalçın Genç 2020-02-09 23:33:27

O kadar topluma zarar veren,çocuklara tecavüz eden sağlıkları salıverdiler,bu evladımız bir iyilik yaparken katıl olmuş£,onunda katı suretle
salınması lazım

Avatar
Samsunlu55 2020-02-09 21:37:27

Kim olsa aynisini yapardi kadina vurmak neymis bu kardes sucsuzdur adam doktor olacakmis adamin gelecegini yakmayin...

Avatar
Ali 2020-02-09 23:53:24

Adamin 19 suçu var dişarda. Niye çünkü icerde yer yok. Katil adalet hukuk burda. Eger fetöcü değilsen hapse girmeye gerek yok mantiği var artik. Bu ülkeyi bitirdiniz aferim herjez gitmeye can atiyor.

Avatar
salın 2020-02-10 09:17:24

bu çocuğa yazık etmeyin hak eden hak ettiğini bulmuş salın genci. günahtır. hayatını karartmayın.

Avatar
samsunlu 2020-02-10 10:12:05

EĞER BU GENCE SUÇ VERİLECEKSE BIRAKIN O ZAMAN KADIN HAKKI İNSAN HAKKINI POLİS YAKALAR SALINIRLAR GENÇ GEREKENİ YAPMIŞ HAKİM SAVCI VİCDANINI DİNLER İNŞALLAH

Avatar
Samsunlu 2020-02-10 05:50:34

Kadir gerekeni yaptı

Avatar
Kimene 2020-02-10 09:36:07

Sen niye müdahale ediyorsun çocuk,ara polisi, ara kadına şiddet hattını ilgilensinler.Kahramanlığa değer mi.Gerçi Allah'ın dediği olur.

Avatar
ahmet 2020-02-10 14:23:45

ölüm geç kalmış. hayalleri olan genci yaktı.!!