banner388

Şenol Kul'dan flaş açıklama: Algı operasyonu yapılıyor

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Muratlı Mahallesi'nin Çarşamba'ya bağlanmasıyla ilgili algı operasyonu yapıldığını söyledi.

Şenol Kul'dan flaş açıklama: Algı operasyonu yapılıyor

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Muratlı Mahallesi'nin Çarşamba'ya bağlanmasıyla ilgili algı operasyonu yapıldığını söyledi.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 18:18
Şenol Kul'dan flaş açıklama: Algı operasyonu yapılıyor

Samsun haber - Samsun'un Terme ilçesinde bulunan Muratlı Mahallesi'nde yapılan referandumda vatandaşlar yüzde 90 evetle Çarşamba'ya bağlanmak istedi. Konu Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşındı. Meclis Komisyon Toplantısı'nda ele alınan konu ise kabul edilmedi.


Konuyla ilgili Samsunhaber.com'a açıklama yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "İl İdaresi Kanunu açık, bu kanunda diyor ki sınırlar esastır. Sınırların değişmesi idari ve hukuki gerekçeler varsa mümkündür. Ama hiç bir şekilde isteğe ve keyfiyete bağlı olarak bu değişmezler Ben herkese söylüyorum, Muhtarlı Mahallesi sakinlerinin Çarşamba'ya geçtiklerinde bir avantaj sağlayacaklarsa bizde destekleyelim" dedi.


"ALGI OPERASYONU VAR"

Muhtarlı Mahallesi'nin Çarşamba'ya bağlanması durumunda coğrafi bütünlüğün bozulacağına dikkat çeken Başkan Kul, "Bu tamamen duygusal olarak ve keyfi bir durumdur. Yasal bir gerekçen yok ise ben buradan buraya geçmek istiyorum demek keyfiyettir. Ayrıca bununla ilgili yasal süreçte bellidir. Referandum olumlu çıktı, kaymakamlık olumsuz yanıt verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne konu aktarıldı. Vatandaş ben Çarşamba'ya yakınım diyor. Mahalle Terme'ye 15 kilometre Çarşamba'ya 11 kilometre uzaklıkta, bu insanların ortaya attıkları şey tamamen duygusal ve algıdır. Zaten muhtarın açıklaması var. Muhtar bana 'Bizim Terme'yle bir sorunumuz yok. Biz hizmeti alıyoruz sadece Çarşamba'ya yakınız" diyor. Ben soruyorum şuan gitmenize engel bir durum var mı? Burada bir algı operasyonu vardır. Tabiki biz vatandaşın isteğine saygı duyarız" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 01.08.2017 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muratlı lı 2017-07-12 21:28:22

Köye terme den gelmesi gereken ufak tefek yol hizmeti çarşambadan geliyorsa
bu bile geçerli bir sebebtir
Aynı zamanda aradaki mesafeyi tekrar ölçerlerse iyi olur
başkan mesafeyi söylerken dahi duyhusal davranmış
Objektif ve reel olsun