banner388

"Sendika hakkımız engellenemez!"

Tez-Koop-İş Sendikası, çağrı merkezlerinde sendikalaşmanın engellenmesi nedeniyle başlattıkları oturma eyleminin 6.'sını Ordu Positive Çağrı Merkezi önünde yaptı.Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, güvenceli, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli yaşam için mücadele ettiklerini söyledi.

"Sendika hakkımız engellenemez!"

Tez-Koop-İş Sendikası, çağrı merkezlerinde sendikalaşmanın engellenmesi nedeniyle başlattıkları oturma eyleminin 6.'sını Ordu Positive Çağrı Merkezi önünde yaptı.Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, güvenceli, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli yaşam için mücadele ettiklerini söyledi.

28 Eylül 2019 Cumartesi 15:29
"Sendika hakkımız engellenemez!"

TEZ-KOOP-İş Sendikası Samsun Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Emek ve meslek örgütlerinin değerli temsilcileri,

Değerli basın emekçileri,

Değerli arkadaşlar,

Sendikamız Tez-Koop-İş güvencesiz, esnek ve kuralsız çalışmanın hâkim olduğu 100 binden fazla emekçinin çalıştığı çağrı merkezlerinde güvenceli, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli bir çalışma yaşamı için örgütlenme çalışmalarına başlamıştır. 

Sendikal örgütlenmeyi tüm ülke düzeyinde yaygınlaştıran sendikamız tüm engellemelere rağmen sendikalaşmayı ileri boyutlara taşımış; Comdata, Atos ile Pluscom Çağrı Merkezlerinde örgütlenme çalışmalarını sonuçlandırarak toplu iş sözleşmesi yetki çoğunluğuna ulaşmıştır. 

Sendikal örgütlenmenin yoğun bir şekilde yürütüldüğü Pozitif Çağrı Merkezi’nde ise örgütlenme çalışmalarımız yöneticiler tarafından baskı ve tehditlerle sekteye uğratılmaya çalışılmaktadır. Çalışanların telefonları takip edilmekte, sendika üyelik işlemleri yasa dışı bir biçimde denetlenmektedir.  Operasyon müdürleri tarafından çalışanlar sorguya çekilmekte, üye olanların sendikadan ayrılmaları istenmekte, ayrılmamaları durumunda ise çalışanlar işten çıkarılmakla tehdit edilmektedir. Ancak Positif çalışanları yılmadan örgütlenme çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam etmektedir. Kuşkusuz en kısa sürede Pozitif çalışanlarının bu özverili çalışmaları başarıya uaşacaktır.   

Değerli Dostlar, 

Değerli Samsunlular,

Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi Pozitif yöneticileri hakkında Ordu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Bu noktada Cumhuriyet Savcılarımızı da sendikal hak ve özgürlüklere yönelik bu denli açık bir biçimde yapılan engelleme girişimlerine karşı hızlıca göreve davet ediyoruz. Bizler hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. 

Ancak bir şey daha hatırlatalım: Tüm bunlardan iştirakçi Türk Telekom firması da sorumludur.  Pozitif Çağrı Merkezi’ndeki yasa tanımaz uygulamalara müdahale etmek zorundadır. Aksi takdirde Türk Telekom firmaları önündeki eylemlerimiz de devam edecektir.  

Değerli Arkadaşlar, 

Buradan bir kez daha söyleyelim:

Sendikalı olmak uluslararası sözleşmelerle ve Anayasamızca güvence altında olan anayasal ve yasal bir haktır. Sendikal hakların kullanılmasını engellemek, kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğu için Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesine göre açık biçimde suçtur. Uyarıyoruz Suç işliyorsunuz!!! 

Yaptığınız yanlıştan bir an önce dönün. Pozitif çalışanlarının sendikalaşma hakkına saygı duyun! Örgütlenme özgürlüğüne müdahale etmekten vazgeçin!
Bizler Pozitif Çağrı Merkezi çalışanları sendikalı, güvenceli, toplu iş sözleşmeli çalışma düzenine geçene kadar tüm baskı, tehdit ve engellemelere rağmen örgütlenme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

Geri dönüş yok! Çalışanların güvenceli bir çalışma ortamında, huzurlu ve mutlu çalışmaları için yılmadan, usanmadan, özverili bir şekilde sendikal örgütlenme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tehditle, baskıyla ve gizli ya da açık zorlamalarla sendikal örgütlenme hakkının ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyeceğiz.
 Er ya da geç mutlaka kazanacağız!  

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!

YAŞASIN TEZ-KOOP-İŞ!"  


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.