banner388

Selfie Modası ile Onda da Artış Görülüyor

Selfie çekiminin popülerliği artmasıyla beraber yüz estetiği yaptırma oranlarında artışları görünüyor.

Selfie Modası ile Onda da Artış Görülüyor

Selfie çekiminin popülerliği artmasıyla beraber yüz estetiği yaptırma oranlarında artışları görünüyor.

22 Şubat 2017 Çarşamba 18:00
Selfie Modası ile Onda da Artış Görülüyor

Samsun Haber- 2014 Oskar Töreni’ninde sunucu Ellen DeGeneres’in Brad Pitt, Jennifer Lawrance gibi Hollywood yıldızlarıyla beraber selfie çekilmesiyle beraber kısa sürede tüm dünyada selfie (özçekim) modası başlamıştı. Devlet başkanlarından sıradan vatandaşlara kadar hemen herkesin hayatına girmeyi başaran selfie aynı zamanda davranış şekillerimizde ve kişisel ihtiyaçlarımızda değişiklikler olmasına neden oldu. Bu değişikliklerden biri de estetik yaptırma ihtiyacı duymak.

Konu hakkında sitemize açıklama yapan FBM Tıp Merkezi’nin kurucusu Doç. Dr. Hayati Akbaş, selfie çekimleri ile insanların yüzleri daha çok ön plana çıkmaya başladı. Bu durum da insanların kendi yüzlerini daha çok incelemesine, kendilerince kusurlar bulmalarına ve bunları tedavi etme gereksinimi duymalarına sebep olduğunu söyledi.

“Yüz Hatları Artık Daha Önemli”

Akbaş, “Selfie ile insanlar kendilerini aslında muayene ediyorlar. Yüzlerini eskiye oranla daha çok inceliyorlar. Burun yapılarına, kaşlarının şekline daha çok dikkat ediyorlar ve kendi teşhislerini koyuyorlar. Ve bu teşhislerinin tedavisi için estetik merkezlerine gidiyorlar. Selfie akımı insanların yüz hatlarına daha çok önem vermesine neden oldu diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Yasir Baba

Son Güncelleme: 22.02.2017 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.