banner388

Şehit Hakim Onur Alan Samsun'da karşılandı

Tunceli’ye bağlı Pülümür ilçesinde dün meydana gelen helikopter kazasında helikopterde bulunan 7’si polis, 1’i hakim, 1’i astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplamda 12 kişi şehit düşmüştü.

Şehit Hakim Onur Alan Samsun'da karşılandı

Tunceli’ye bağlı Pülümür ilçesinde dün meydana gelen helikopter kazasında helikopterde bulunan 7’si polis, 1’i hakim, 1’i astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplamda 12 kişi şehit düşmüştü.

19 Nisan 2017 Çarşamba 19:01
Şehit Hakim Onur Alan Samsun'da karşılandı

Samsun Haber- Ordulu şehit Hakim Onur Alan’ın cenazesinin saat 18.30 civarında Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildiği öğrenildi.

Tunceli’de şehitler adına düzenlenen törende konuşma yapan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Terörle mücadelede ve gerekse bu gibi kazalar sonucu verdiğimiz şehitler ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamak konusundaki kararlılığımız etkilemeyecek. Aksine daha sıkı bir şekilde birbirimize kenetlenerek bu zor günleri aşacağımızı ifade etmek isterim. Aziz vatanımız uğruna canını feda etmekte çekinmeyen ve şehit düşen aziz şehitlerimiz geride bıraktığınız aileleriniz bizlere emanettir. Gözünüz arkada kalmasın. Bu aziz vatan uğruna canlarını veda eden yiğit kardeşlerin ve bütün şehitlerimizin saygı ve rahmetle yad eder, ruhlarının şad olmasını Allah'tan niyaz ederim" diye konuştu.

Şehitler Memleketlerine Uğurlandı

Şehitlerden Hakim Onur Alan Ordu’ya, Astsubay Selim Karaman Çorum’a, polis memuru Ekrem Dereli Balıkesir’e, Ahmet Cihan Kilci Kayseri’ye, Komiser Pilot Abdullah Ortanca İzmir’e, Murat Ködük Kütahya’ya, Azam Gündede Konya’ya, Saadettin Demir Kırşehir’e, Mesut Özdemir'in naaşı Gaziantep’e, Sözleşmeli Pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun naaşı ise Çankırı’ya uçakla, şehit polislerden Elazığ nüfusuna kayıtlı olan ancak ailesi Malatya'da yaşayan Hasan Yıldırım ile Candaş Kaplan'ın naaşı da Malatya’ya karayolu ile gönderildi.

Şehit Hakim Onur Alan’ın cenazesinin saat 18.30 civarında Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildiği öğrenildi. 

Ordulu şehit hakim Onur Alan'ın cenazesi Elazığ'da yapılan törenin sonrasında Türk Hava Kuvvetlerine ait Türk Yıldızları adlı uçakla saat 18.35'te Samsun-Çarşamba Havalimanına getirildi. Şehit hakimin cenazesi Samsun Çarşamba Havalimanında törenle karşılandı.
Düzenlenen törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar, Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Fahri Gülay, emniyet mensupları, askeri erkan katıldı.

Şehidin Annesi Yürekleri Dağladı

Şehit hakim ile birlikte babası Mahmut ile annesi Fatma Alan aynı uçakta geldiler. Şehidin babası ve annesi gözyaşlarına boğuldular. Anne Fatma Alan fenalık geçirdi ve ambulansta ilk müdahalesi yapıldı. Anne Fatma Alan oğlunun fotoğrafını öpüp, "Oğlum beni nasıl bıraktın" diye ağladı.
Şehidin cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak karayolu ile memleketi Ordu'ya götürüldü.

Son Güncelleme: 19.04.2017 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emin karagüzel 2017-04-19 21:04:11

Allah cc bütün imanlı ölen vatanseverlere merhamet eylesin.