banner388

SASKİ’NİN 24 milyon 500 bin değerindeki projesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi atıksu probleminde çözüm olacak proje hakkında bilgilendirmede bulundu

SASKİ’NİN 24 milyon 500 bin değerindeki projesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi atıksu probleminde çözüm olacak proje hakkında bilgilendirmede bulundu

08 Mayıs 2017 Pazartesi 12:41
SASKİ’NİN 24 milyon 500 bin değerindeki projesi

Samsun Haber - Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, projenin tamamlanmasıyla beraber Atakum ilçesinde yer alan Altınkum-Çatalkçam-Taflan bölgelerinde yaşayan vatandaşların atıksu porbleminin çözüme kavuşacağını dile getirdi. 

6 ay önce başlanan tesisin yapımı tamamlandığında 11 bin 830 metreküp atıksu arıtılacağı belirtilirken bu rakamın 2050 yılında ise 15 bin 600 metreküp olacağı söylendi. Kamil Demircioğlu, , “Terfi merkezinde toplanan atık suyun Q 710 milimetre çapında HDPE boru ile arıtılmak üzere arıtma tesisine iletilecek. Tesiste arıtılan atık su, Q 630 milimetre çapında HDPE boru ile derin deniz deşarjı hattına pompalandıktan sonra, arıtılmış su, sahilden 1465 metre denizin açığına, deşarj edilecek ”diye konuştu.

Tesis hakkında değerlendirmelerde bulunan (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, : “Dere 7 metre iç açıklığın da, 5 metre 40 santimetre yüksekliğindedir. 205 metre uzunluğunda, 7 metre iç açıklığında, 4 metre yüksekliğinde ve 114 metre boyunda oluşmaktadır. Derenin ıslah çalışmaları tamamlanmış olup, toplam da 319 metrelik kısmı yapıldı.”

Havalandırma havuzunun temel kazısı yapıldığını ve temel betonlarının döküldüğünü belirten Atıksu Arıtma Dairesi Başkan Vekili Nihat Mıhçı ise, “Trafo merkezinin inşaatında, 255 metreküp temel kazısı yapıldı. Binanın taşıyıcı sistemleri tamamlandı. İdari bina ve çamur susuzlaştırma tankı ile diğer ünitelerin temel kazma işlemlerine de başlandı. Tesisin 18 Şubat 2018 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor” açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.