banner388

SASKİ'ye aylık 10 bin dolar kar

SASKİ, Ladik'e kurulacak olan güneş enerji santralinden (GES) aylık 10 bin dolar kar elde etmeyi hedefliyor.

SASKİ'ye aylık 10 bin dolar kar

SASKİ, Ladik'e kurulacak olan güneş enerji santralinden (GES) aylık 10 bin dolar kar elde etmeyi hedefliyor.

11 Mart 2020 Çarşamba 19:56
SASKİ'ye aylık 10 bin dolar kar


Samsun Büyükşehir Belediyesi meclis binasında, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Komisyon Toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin arasında  "Ladik ilçesinde yer alan bir alanın güneş enerji santrali kurulumu amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi" teklifi yer aldı. Teklif oy birliği ile kabul edilerek, meclise havale edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Ladik’te kurulacak olan güneş enerji santralinden (GES) aylık 10 bin dolar kar elde etmeyi hedefliyor.

SASKİ yetkilileri, kurulacak olan tesis hakkında şunları söyledi:  “Tesis kurulduğunda, kurulu gücümüzün yüzde 60’ı kadar yenilebilir enerji tesisi kurulmuş olacak. Bununla ilgili tüm yazışmalar gerçekleştiğinde, faaliyete geçmesi yaklaşık 3 ay civarında sürecek. Enerji santralinin gelirinden söz edecek olursak; ortalama rakamlar üzerinden ifade edersek durumu; 1 megawatt enerji kurulumu bedeli geçen sene itibarıyla 1 milyon dolar civarındaydı, ülkemizde yerli ve mili üretimler arttığından dolayı maliyetler düştü ve 800 bin dolar civarlarına geldi. Bu bizim bir avantajdır. Bu rakamlar üzerinden değerlendirirsek, bizim üreteceğimiz 1 megawattlık enerjiden aylık yaklaşık 10 bin dolar civarında kar elde edeceğiz.” 
Toplamda 36 gündem maddenin görüşüldüğü toplantıda, Ladik'e kurulacak olan teklif maddesi kabul edildi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman yagci 2020-03-11 21:23:47

oooooo o 10 bin dolar kime yetecek cocuklarin corba parasi bile degil...

Avatar
ahmet 2020-03-12 10:04:05

süperde bu santral 800 bin doları yoldan mı bulacaksınız bunların hiç bakımı elemanı olmayacak mı 800 bin dolarlık bir aletin bakımı nı herhalde 250 tl ye yapmazlar yinede hayırlı olsun sanki acale edilmiş geldi bana