banner388

SASKİ Genel Müdürü'nün Suyu Kesildi!

Saski genel müdürü demircioğlu’nun suyu, faturasını yatırmaması nedeniyle kesildi. Saski Genel Müdürü Kamil Demircioğlu: “Faturaları ödemeyi unuttum, evimin suyu kesildi”

SASKİ Genel Müdürü'nün Suyu Kesildi!

Saski genel müdürü demircioğlu’nun suyu, faturasını yatırmaması nedeniyle kesildi. Saski Genel Müdürü Kamil Demircioğlu: “Faturaları ödemeyi unuttum, evimin suyu kesildi”

14 Haziran 2016 Salı 17:43
SASKİ Genel Müdürü'nün Suyu Kesildi!

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, 130 liralık su faturasını yatırmayı unuttuğu için kendi evinin suyunun kesildiğini belirtti. 
SASKİ Genel Kurulu 2016 yılının 4. Birleşiminin 1. Oturumuna ait olağanüstü toplantı gündemi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. 2 maddeden oluşan toplantı gündemine SASKİ Genel Müdürü Demircioğlu’nun konuşması dikkat çekti. Demircioğlu, kayıp-kaçak ve diğer işlemlerde alınan tedbirlerin arttırıldığına vurgu yaparak, kendisinin de su faturasını ödemeyi unuttuğu için evinin suyunun kesildiğini belirtti.
Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz’ün kayıp-kaçak bedeli üzerine soru sormasından ötürü söz alan SASKİ Genel Müdürü Demircioğlu, “Bizde faturaya kayıp-kaçak bedeli yansıtılması gibi bir durum söz konusu değil. Geçmiş yıllarda belirlenmiş su fiyatları rutin olarak arttırılarak uygulanmaktadır. Tahakkukun, tahsilatı karşılama oranı yüzde 81’dir. Ben burada bir şey anlatsam hepinizi gülersiniz. 20 gün önce eve geldiğimde benim evimin suları kesilmişti. Daha doğrusu 9’undaki genel kuruldan 2 gün evvel su faturaları benim cebimdeydi ama ben genel kurula hazırlık yaparken faturaları ödemeyi unuttum. Bundan nedenden dolayı da evimin suları kesildi. Artık borçların üstüne çok yoğun bir şekilde gitmeye başladık. 3. fatura ödenmediği zaman suları kesiyoruz. Önümüzdeki dönemde 2 fatura yatırmayanın suyunu kesmiş olacağız. Bundan sonraki günlerde kesme ekiplerimizi çok daha yoğun bir biçimde kesmeye yönlendiriyoruz. İcra takiplerimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Tekrar söz alan Erkan Akyüz “Demek ki bürokratımız son 3 faturasını ödememiş ki suyu kesilmiş. Buradan da tahsilat oranının yüzde 81’lerde olmadığı anlaşılıyor” ifadelerine yer verdi.
Akyüz’den sonra tekrar söz alan Demircioğlu, “17 yıl önce bizim kayıp-kaçak oranımız yüzde 71’di. Ayda 5 milyon ton su verdiğimiz yıllarda 1,5 milyon su tahakkuku yapılabiliyordu. Bizim için kayıp-kaçak, tahsilatla değil, tahakkukla ölçülür. Aradan geçen yıllarda 3 bin km’nin üstünde içme suyu şebekesi ana üretim hattı yenilendi. Depolara otomasyon sistemi kuruldu. Depolardaki kayıp-kaçaklar önlendi ve şu anda yüzde 35-37 arasında kayıp-kaçağımız bulunuyor. Bunun Türkiye ortalaması yüzde 65’tir. AB’de ise bu rakam yüzde 25’tir. Herkes benim gibi 3 faturasını cebinde taşıyıp da ödemeyi unutup da suyu kesilmiyor. Faturasını otomatik ödemeye vermiş, düzenli ödeyen, hiçbir zaman gecikme zammı dahil ödemeyen 500 bin abonemiz mevcut. Siz herkesin 3 faturayla ödediğini düşünürseniz o yanlış olur. Benim gibi cebinde gezdirenler, unutanlar ve ekonomik zorluğu olanlar, faturalarını ödeyemiyor olabilirler” şeklinde konuştu.
Muhabirin sorusu üzerine kendisinin neden otomatik ödeme talimatı vermediğine de değinen Demircioğlu, “Benim kardeşlerimin faturaları da benim üzerimde. Zamanında abonelerini ben almışım. Elektrikte de aynı şeyler var. Dolayısıyla hesaplar karışmasın diye devamlı kendim ödüyorum ama o sırada 2-3 tane faturayı atlamışım. 3 faturanın toplam tutarı ise 130 lira civarındaydı” açıklaması yaptı.
Konuşmaların arından ise Vezirköprü ilçesi kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı için talep edilen kredi talebi ile SASKİ’nin ihaleleri için istenen 93 milyon 225 bin 644 liralık kredi talebi teklifi genel kurul üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 

Son Güncelleme: 14.06.2016 17:48
Anahtar Kelimeler:
SamsunFaturaSaski
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.