banner388

SASKİ'den plaja kanalizasyon suyu dökülmesi olayına açıklama

Samsun'un Atakum ilçesinde mavi bayraklı plaja SASKİ tarafından kanalizasyon suyu verilmesi olayına vatandaşlar tepki gösterdi. Konuya ilişkin SASKİ'den açıklama yapıldı.

SASKİ'den plaja kanalizasyon suyu dökülmesi olayına açıklama

Samsun'un Atakum ilçesinde mavi bayraklı plaja SASKİ tarafından kanalizasyon suyu verilmesi olayına vatandaşlar tepki gösterdi. Konuya ilişkin SASKİ'den açıklama yapıldı.

04 Ağustos 2019 Pazar 10:05

Samsun'un Atakum ilçesinde mavi bayraklı plaja kanalizasyon suyu akıtılması olayı tepkiye yol açtı. Vatandaşlar kanalizasyon suyunun kasıtlı olarak akıtıldığını düşünürken olayla ilgili SASKİ'den açıklama yapıldı. 

SASKİ'DEN AÇIKLAMA 

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ, Atakum'da denize kanalizasyon akıtıldığı yönündeki haberler üzerine, "Arızalı pompa nedeniyle kısa süreli atık su denize deşarj edildi. Sorun kısa sürede çözüldü. Denize kanalizasyon akmıyor" açıklamasında bulundu.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(SASKİ), Atakum İlçesi Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki arıtma tesisinden 'denize kanalizasyon akıtıldığı' iddiaları üzerine bir açıklamada bulundu. Açıklamada, bölgede arızalı pompalar nedeniyle kısa süreli atık suyun denize deşarj edildiği belirtilerek, "Sorun en kısa sürede çözüldü. Denize kanalizasyon akması söz konusu değil" denildi.

ARIZA NEDENİYLE 

Perşembe günü meydana gelen olay sonrası 'mavi bayraklı sahile kanalizasyon akıtılıyor' iddiasıyla meydana gelen tepkiler üzerine SASKİ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1 Ağustos tarihinde Çobanlı mevkiinde bulunan atık su terfi sisteminde oluşan arıza neticesinde, arızalı pompaların sökülmesi ve yedek pompanın montajı aşamasında iş güvenliğini temin etmek üzere emme haznesinde bulunan atık su geçici bir süre için denize deşarj edilmiştir. Aynı gün öğle saatlerinde sorun çözülerek yedek sistem devreye alınmıştır. Sahil hattı boyunca hiç bir bölgede atık suların denize dökülmesi mümkün değildir."

TEK DERİN DEŞARJ YERİ

SASKİ açıklamasında ayrıca, Samsun'un  Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi'ni hayata sokan Karadeniz'in tek ili olduğu hatırlatılarak, "220 dönümlük bir alan içerisinde yer alan tesis atık suları arıtarak 2,5 kilometre açık denize deşarj etmektedir. SASKİ olarak sahillerimizi ve denizimizi atık sudan korumaya devam ediyoruz" denildi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunSaski
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atakumlu 2019-08-04 11:01:18

Inadina Chp'ye oy vermeye devam edecegiz Saski.Bosa ugrasma.Atakum Chplilerindir,sizin degil.

Misafir Avatar
akan 2019-08-04 15:59:31 @Atakumlu

içimden geçenleri yazmızsın eline sağlık

Beğenmedim! (3)
Avatar
Sultan Süleyman 2019-08-04 15:59:01

Samsunlu yusuf ziyayı çok arayacak mustafa demir konuşmadan başka bir şey yapamaz yandaşları belediyeye doldurdu samsunun beş yılı boşa gidecek

Avatar
Dolunay yakamoz 2019-08-04 14:51:08

Madem o kadar ciddisiniz, biyolojik aritma tesisi günlük giriş debilerini acıklayin insanlar görsün. Tüm vebal üzerinizdedir. Allah biliyor unutmayın.

Avatar
doğan Atakumlu 2019-08-04 16:11:18

Denize Lağım suyu akıttınızmı akıtmadınızmı neden kıvırıp duruyorsunuz.Ben gözlermle gördüm. Bal gibi de denize lağım suyu akıtıldı.Edep BEYLER edep.

Avatar
Murat 2019-08-04 20:08:45

SASKİ Allahtan korkun, insan hayatı bu kadar mu ucuz, Cumhuriyet Savcısı yok mu sorumlular hakkında soruşturma başlatacak.

Avatar
Savaş Demir 2019-08-05 08:41:49

Atakum ve Samsun halkı cezalandırılıyor mu ? Cevabını halk verir !

Avatar
ahmet 2019-08-05 11:35:32

Bunlar Yeni degil ki dün vardı bu günde olaçak yarında olaçak siyasi degil ama bnlar zamanında çok iyi hesap edilmesi gereken işler