banner388

Sanayi bölgesi ve hayvanat bahçesi ne olacak? Başkan Demir yanıtladı 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile mutabakata vardıklarını, Hayvanat Bahçesi’nin 19 Mayıs ilçesine taşınacağını ve yerine Çocuk Köyü yapılacağını açıkladı.

Sanayi bölgesi ve hayvanat bahçesi ne olacak? Başkan Demir yanıtladı 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile mutabakata vardıklarını, Hayvanat Bahçesi’nin 19 Mayıs ilçesine taşınacağını ve yerine Çocuk Köyü yapılacağını açıkladı.

18 Kasım 2019 Pazartesi 15:47
Sanayi bölgesi ve hayvanat bahçesi ne olacak? Başkan Demir yanıtladı 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi, Hayvanat Bahçesi ve istihdam konularındaki projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN EN ÖNEMLİ PARÇASINDAN BİRİ

Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması ve sanayi bölgesine yapılacak yeni düzenlemeler hakkında bilgiler veren Başkan Demir, “Millet Bahçesi yılbaşından önce açılacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’a ziyaretine yetiştirmeye çalışıyoruz. Arkasından Gülsan Sanayi Sitesi geliyor. Kentsel dönüşümün en önemli parçasından biri. Onu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile anlaştık. Toybelen’de 700 dönüm bir rezerv alanımız var. Oranın 450 dönümlük kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın talimatıyla TOKİ tarafından projelendiriliyor. Kooperatif aracılığıyla oradaki esnaflarımızın taleplerini alıyoruz. Buradaki projeyi TOKİ ile gerçekleştireceğiz. 2020 yılında da inşasına başlayacağız. Arkasından da Gülsan Sanayi esnafını oraya taşıyacağız. Gülsan Sanayi Sitesi'ni kamulaştırıp, ortadan kaldırarak orayı çok güzel bir yer haline getireceğiz. İçerisinde büyük bir selatin camisi, kültür alanı gibi Millet Bahçesi'ne entegre bir şekilde çalışmalarımız sürecek. Orayı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza yaptıracağız. Bakanımızla mutabakata vardık” dedi.

ÇOCUK KÖYÜ YAPILACAK

Hayvanat Bahçesi’nin de taşınarak, yerine çok güzel bir ‘Çocuk Köyü’ yapılacağını ifade eden Mustafa Demir, “Çocuk Köyü projesini gerçekleştireceğiz. 300 dönüm alanda bunu yapacağız. Sevgi Kafe’nin ilerisinde Hayvanat Bahçemiz vardı. Orası hayvanlar için yetersiz bir alan. Şartları da çok uygun değildi. Vahşi doğa ortamında yaşaması gereken, demir parmaklar arkasına alınmış olan hayvanları ilgili yerlere gönderdik. Evcil hayvanlardan bir kısmı orada duruyor. 19 Mayıs ilçemizin Sarıgazel mevkisinde bin 700 dönümlük Milli Parklar’dan bize tahsis edilmiş bir alan var. Orayı bakanlık ile görüştük, yazışmalarını da yapıyoruz. Bin 700 dönüm içerisine doğal ortamında yaşanan bir hayvanat bahçesi gerçekleştireceğiz. Hayvanların doğal ortamlarında bir yaşam sürmelerini amaçlıyoruz. İnşallah burayı da Samsun’a kazandıracağız. Türkiye’nin de bu alanda en iyi projesi olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rainbowdash 2019-11-18 16:22:15

O koltuğa oturalı kaç ay oldu. Olumlu bir icraatını gören var mı? Ondan sonra Troller çıkıp İBB ve Ankara BB başkanlarını eleştiriyorlar kıt akıllarıyla...Yeni çevre yolunun geçeceği bölgeden sen ve seni o koltuğa oturtanların binlerce dönüm arazi kapattığını duyuyoruz. Önünüzdeki en büyük engel olan Ziya Paşa' yı da vekil ayağıyla aradan çıkardınız. Artık kim tutar sizi? Ama mübah bu halka!...20 yıldır yönettiğiniz bu şehre dişe dokunur tek bir hayrınız yok. Tersane dediniz yerinde yeller esiyor. Marina dediniz kaderine terk ettiniz. Metin Burma' nın Atakumluları rahatlatacak '' eğlence adası projesini'' büyükşehir yasası sayesinde iptal edip, kimlerin gittiği belli olmayan Golf Sahası yaptınız. Suya bindirim, ulaşıma bindirim!... Ama hizmet yok...

Avatar
5505 2019-11-18 16:22:09

hayvanat bahçesi gaziantepteki örneğine benzer yapılmalı. yerli turist sayısını arttıracaktır.

Avatar
Türk ocağı 2019-11-18 20:24:49

Eğer ki bu Samsun halkını düşünen bir AKP li varsa bende o hayvanat bahçesindeki hayvanlardan daha da hayvanım. Samsunu ne hale getirdiniz yazıklar olsun size yaaa

Avatar
KAAN 2019-11-19 08:29:16

Yav arkadaş hiç mi vizyonunuz yok biraz okuyun dünyayı gezin görün dünyaa'da tüm şehirlerde sembol haline gelmiş merkezi yada onların deyimiyle central parklar vardır. Şehirlerimizin merkezine doğal insanların nefes alabileceği orman parklar inşa edelim ama betonsuz ve doğal olmalı. Unutmayalım bu topraklar bize atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın emanetidir.

Avatar
adil orgun 2019-11-18 21:03:14

anlasildi Samsunu bitirmeye niyetli bu adamlar ..

Avatar
Aylin 2019-11-18 16:29:19

En dogru karar başkanım dogrusu ne ise onu yapıyor

Avatar
Gökhan 2019-11-19 14:11:39

Mert ırmağı askıya alındı galiba bisiklet sürmek için bir alan varmı sadece deniz kenarı camii camii nedir bu camii sevdası namaz kılanmı var canik belediyesi yanına yapıldı zaten camii