banner388

Samulaş'ın borçlanma talebi komisyondan geçti

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Komisyon Toplantısı, belediye binasında gerçekleştirildi.

Samulaş'ın borçlanma talebi komisyondan geçti

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Komisyon Toplantısı, belediye binasında gerçekleştirildi.

13 Şubat 2020 Perşembe 18:56
Samulaş'ın borçlanma talebi komisyondan geçti

Toplantıda görüşülen önemli konular, meclise havale edildi. Toplantı, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı. Toplantıda; komisyonda danışman maaşları, SAMULAŞ kredi talebi ve şehir içinde hizmet verecek T plaka satışı gibi 52 önemli gündem maddesi görüşüldü. 

"SAMULAŞ ARTIK KARA GEÇMELİ"

SAMULAŞ’ın borçlanma talebi komisyondan geçti. SAMULAŞ A.Ş.’nin tamirat ve teknolojik yenilikler için istediği kredi talebi komisyonda tartışılırken CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grubu, SAMULAŞ’ın artık kredi isteyen değil, kara geçen bir şirket olması için çalışması gerektiğini söylediler. Madde komisyonda oy birliği ile kabul edilerek, meclise havale edildi.


BAŞKAN DANIŞMANLARININ BRÜT ÜCRETİ NE OLACAK

Komisyonda görüşülen “Büyükşehir Belediyesi Emrinde Başkan Danışmanı Olarak İstihdam Edileceklere Ödenecek Brüt Ücretlerin Tespiti” tartışmalara neden oldu.

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grubu üyeleri: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin danışmana ihtiyacı yok ve verilecek ücret göreve yeni başlamış lisans mezunu bir memur maaşını geçmesin dediler.
AK Parti ve MHP grubu ise verilecek ücretin kanun çerçevesinde yönetmelik gereği genel sekreter maaşının yüzde 75’ini geçmeyecek şekilde olması gerektiğini belirtti. Madde oy çokluğu ile kabul edilerek, meclise havale edildi.

PLAKALAR SATIŞA ÇIKACAK

35 adet taksi plakası ihale ile satışa sunulacak.
T plakaların satışı konusunda bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanvekili Taner Tolgay, “1989 yılında ilk T plakalar tasarlanırken Samsun’a 576 adet T plaka verilmiş. 4 adet dolmuş hattı kurulurken, T plaklardan feragat ederek D plakalara geçiş yapılmış. Bugün 1. hatta 132 adet D plaka var. Bu, 132 T plaka feragat ederek D plakaya geçmiş demektir. Bizim Atakum ilçesinde nüfus artış oranına dahil bir araştırma yapıldı. İlçede aşırı derecede taksi talebi var. Biz de emniyet ve vergi dairesi ile ortak bir çalışma yaptık. Boşta olan T plakaları tespit ettik. Onların satışlarını gerçekleştirmek istiyoruz. Şu anda 35 adet T plaka tespit ettik. Bunlar kullanılmayan ve boşa düşmüş plakalardır. Komisyondan olur aldıktan sonra İçişleri Bakanlığına yazı yazacağız. Onlardan olumlu görüş alınca da fiyatlar belli olacak” dedi.

Bazı meclis üyeleri Samsun’da taksi plakalarının ortalama 850 bin TL olduğunu ve bu plakaların gerçekten taksicilik yapacak kişilere satılması gerektiğini söylediler.

 Büyükşehir bürokratları da bu plakaların en az 2 senedir taksicilik yapan ve belgesi olan kişilere ihale ile satılabileceğini söylediler. Söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi.
İlgili komisyonlardan meclise havale edilen maddeler 14 Şubat Cuma günü Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde karara bağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
guven yildiz 2020-02-14 08:26:33

Soya soya bitiremediniz Samsunu....

Avatar
55 2020-02-14 09:28:19

bafradakı cetınkaya koplusunnden yedıgın 18 tırılyonu harca samsuna kendıne yatırım yapacana mustafa bey

Avatar
samsunlu 2020-02-14 09:14:45

araclar tıklım tıklım nasıl zarardalar... az yesinler

Avatar
Akan 2020-02-14 13:44:37

Aynı güzergahtan numaralı otobüs geçiyor, ekspress otobüs geçiyor, atakum minibüsü geçiyor, fakülte minibüsü geçiyor ve tramvay geçiyor.. üstelik bazı noktalardan da ring geçiriliyor. e zarar etmesi çok normal. işe yaramayan kulübe görevlileri de var tabi. güzergah gereksiz uzun, planlama yok hesaplama yok. nasıl yeriz nereye daha çok beton blok dökeriz de üstünden ray geçiririz ....