banner388

SAMULAŞ grev kararı aldı

SAMULAŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ve bu yüzden de greve gitmeye hazırlandıklarını açıkladı.

SAMULAŞ grev kararı aldı

SAMULAŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ve bu yüzden de greve gitmeye hazırlandıklarını açıkladı.

03 Aralık 2020 Perşembe 21:02
SAMULAŞ grev kararı aldı

SAMSUN'DA ULAŞIM DURACAK MI?

Demiryolu İş Sendikası Sivas Bölge Temsilcisi Murat Kütük, SAMULAŞ'ın grev kararı aldığını ve grev başladığı andan itibaren Samsun'da ulaşımın duracağını açıkladı.

Demiryolu İş Sendikası Sivas Bölge Temsilcisi Murat Kütük, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı SAMULAŞ çalışanlarının haklarının verilmediğini gerekçe gösterek grev kararı alındığını açıkladı.

SONUÇ ALINAMADI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le 1 Temmuz'dan itibaren yapılan toplu iş sözleşmelerinden sonuç alamadıklarını söyleyen Başkan Kütük, "Çalışanların iyi niyetine rağman tüm diyalog yolları denenmiş fakat netice alınamamıştır. Bu sebeple 30 Kasım 2020 tarihinde kanuni hakkıımız olna grev kararı alınmıştır" dedi. 

"BİZE BAŞKA YOL BIRAKMADILAR"

Başkan Kütük, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir nefes alacak kadar ücreti bize çok görmüştür. Bize yasal hakkımız olan grevden başka yol bırakmamıştır. Yine de inanıyoruz ki Başkan Demir kararı gözden geçirip, çalışanlarımızın hakkını teslim edecektir. Bizim derdimiz grev değil. Hakkımızı masada almaktır. 5 ise 4 versin ama versin. Ulaşım araçları kar zarar kuruluşu değil, sosyal kuruluşlardır. Başkan Demir'den, grev başlamadan tekrar görüşelim demesini bekliyoruz.Eğer ki grev uygulamasuı vaşlarsa samulaşa ait tramvaylar ve otobüsler Başkan Demir sesimizi duyana kadar çalışmayacaktır"şeklinde konuştu. 

4 AY EKSİK MAAŞ...

Başkan Kütük açıklamasında  "SAMULAŞ çalışanları siz Samsunluları taşımakta olup, hergün saat 04.00'te evlerinden çıkıp, günde 13 saat sizlere hizmet etmektedir. Pandemi sürecinde gece gündüz pandemiyi umursamadan, değerli Samsun halkına hizmet etmiş ve bu sürece boyunca 4 ay eksik maaş almış, hiç şikayet etmemişlerdir. Samsun'u ve SAMULAŞ'ı sahiplenerek, en üst derece fedakarlıkla hizmet ederek, bunu asgari ücretin biraz üstünde bir maaşla yapmışlardır.Tüm Türkiye'de tramvay ve metro kuruluşları arasında en az sayıda çalışanla, en az ücretle gerçekleştirmişlerdir" şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 03.12.2020 21:52
Anahtar Kelimeler:
SamulaşGrevSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özcan 2020-12-03 21:47:52

LA KARDESIM BUNLAR YAZIN CANKURTARAN OLARAK CALISTIRDIKLARI ADAMLARIN PARASINI VERMEDI 65 GUN..BU ADAMLAR CAN KURTARIYOR CAN...HEYYYY

Avatar
kerami 2020-12-04 07:53:38

sayın mustafa demir samsun halkına az bile yapıyorsun. durmak yok yola devam. nede olsa insanlar layık oldugu sekilde yönetilir. ayette böyle yazıyor. bu halk demekki seni hakediyor.

Avatar
mihriban atalar 2020-12-04 09:55:39

KARDEŞİMM SEN HİZMET VERİYORSUN HİZMET ULUSOY MU METRO MU KAMIL KOÇ MUSUN SEN PARA KAZANAMIYORUZ DİYORSUN İŞCİNİN EMEKCİNİN HAKKINI VER BELEDIYESIN BIZLERI NEDEN MADUR EDIYORSUN BU SOĞUKTA BU YOKLUKTA BUYUK SEHIR BELEDIYESI HAK YEME ALLAHTAN KORK HEPINIZ MAKAM ARABALARIYLA GEZIYORSUNUZ !

Avatar
Ne guzel turkiye 2020-12-04 10:08:27

Oy veren sahislar bu adama oy verirken hicmi dusunmediniz adam bakanlik yaptida samsuna ne faydasi oldu da belediye baskanliginda yapacak el insaf kim vatandasi dusunuyo herkes cebini dusuhnuyo cebini

Misafir Avatar
tam 2020-12-10 10:39:59 @Ne guzel turkiye

işte bu ana ve esas maddeyi bu millete seçim zamanı anlatamadık. bakan iken samsuna faydası olmayan başkan olsa ne yapacak dedik dinletemedik insanlara.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Cemil 2020-12-04 10:32:43

Bunların Malatya'da yaptığı haksızlık kalmadı

Avatar
kerami 2020-12-04 11:32:54

sayın editör yorumları neden yayınlamıyorsunuz acaba

Avatar
HALUK SEYMEN 2020-12-04 12:56:31

BELEDİYE BAŞKANI BU İŞE EL ATMALI YOKSA OY KAYBEDER İTİBARI SARSILIR NE YAZIK Kİ İNSANLARI MADUR ETMEK PEŞİNDELER NEREYE HARCANIYOR BU PARALAR NEDEN İŞCİNİN YANINDA OLMUYORSUN NEDEN İŞ ADAMLARININ YANINDASINIZ ?

Avatar
sefer 2020-12-04 13:55:15

grev + kovit = samsunlu per perişan; samsun sahipsiz memleket vessellam,,,,,,,,