banner388

Samsun’un en renkli fuarı başladı

Samsun 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarında Fuarda Sushi yapan down sendromlular yoğun ilgi odağı oldu.

Samsun’un en renkli fuarı başladı

Samsun 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarında Fuarda Sushi yapan down sendromlular yoğun ilgi odağı oldu.

22 Kasım 2018 Perşembe 18:23

Samsun Haber - Bu sene 3.’sü düzenlenen Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı bugün kapılarını ziyarete açtı. TÜYAP tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, KOSGEB, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Karadeniz Perakendeciler Birliği (KARADENİZ PERDER), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliğinin (KATBİR) destekleri ve iş birlikleri ile hazırlanan Samsun 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 22-25 Kasım 2018 tarihlerinde gıda profesyonellerini TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde bir araya getirdi. TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuarın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Fuarda farklı yörelerin yemeklerinden Uzakdoğu’nun meşhur yemeği Sushi’ye kadar birçok farklı yemek ziyaretçilere sunuldu.

“Daha da büyüyerek devam edecek”

Fuarın şehrimize ekonomik katkısının yanı sıra turizm açısından da büyük katkısı olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Fuar her şeyden önce pozitif bir ilgi vermektedir. Bu sayede çevre illerden de ziyaretçiler geliyor ve Samsun’un değerlerini tanıtmak için fırsatımız oluyor. Bugün bütün firmalar kendi ürünlerini sergilemişler. İnşallah şehrimizin değerlerini dışarı taşımamızda fuarın büyük katkısı olacak. Fuarda firmalar birbirleriyle bağlantı kurmalılar. Gıda fuarımız zamanla daha da büyüyerek devam edecek” diye ifade etti.

“Hem Sushi hem de garsonluk yaptılar”

“Fuarda birbirinden lezzetli yemeklerin yanı sıra down sendromlu gençlerin yaptığı Sushi büyük ilgi gördü. Gençleri sosyal hayata kazandırmak adına Samsun 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı’nda hem Sushi hem de garsonluk yaptılar.”

Müberra TAŞÇI/Furkan KOÇ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.