banner388

Samsunspor Efsane Hocasını Unutmadı

Samsunspor Kulübü, Samsunspor'u 2 kez Süper Lige çıkarmayı başaran efsane hocası Kamuran Soykıray'ın ölüm yıldönümünü unutmadı.

Samsunspor Efsane Hocasını Unutmadı

Samsunspor Kulübü, Samsunspor'u 2 kez Süper Lige çıkarmayı başaran efsane hocası Kamuran Soykıray'ın ölüm yıldönümünü unutmadı.

13 Ekim 2016 Perşembe 12:04
Samsunspor Efsane Hocasını Unutmadı

Samsunspor'u 1968-69 sezonu ve 1975-76 sezonunda Süper Lige çıkarmayı başaran efsane hoca Kamuran Soykıray, 13 Ekim 2000 tarhinde aramızdan ayrılmıştı. Ölümünün 16. yıldönümünde Samsunspor efsane hocasını unutmayarak bir anma mesajı yayınladı.


Kamuran Soykıray Kimdir?
1925 İzmir doğumlu Soykıray, İzmirspor altyapısında yetişip İzmirspor ve Altay'da forma giydikten sonra teknik direktörlük yapmaya karar verdi. 1968-69 sezonunda Türkiye 2. Futbol Ligi ekiplerinden Samsunspor'un başına geçen Soykıray, Samsunspor ligi Ankaragücü'nün ardından ikinci sırada bitirmesini sağlayıp, Samsunspor'un tarihinde ilk kez Türkiye 1. Futbol Liginde oynama hak kazanmasını sağladı. Kamuran Soykıray bu başarının ardından 1970-71 sezonunda Türkiye 2. Futbol Ligi ekiplerinden Giresunspor'u çalıştırmaya başladı ve iki sezon önce Samsunspor ile yakaladığı başarıyı tekrarlayarak Giresunspor'u Adanaspor'un ardından ikinci yapıp tarihinde ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükselmesini sağladı. Yeni sezon için Türkiye 2. Futbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor ile anlaşan Soykıray, ancak bir sezon sonra takımdan ayrıldı ve gelecek sezon 2. Lig ekiplerinden Manisaspor'u çalıştırmaya başladı.
1975-76 sezonunda tekrar Türkiye 2. Futbol Liginde oynayan eski takımı Samsunspor'da teknik direktörlük görevini üstlenen efsane hoca, sezon sonunda Türkiye 2. Futbol Ligi şampiyonu olarak, ertesi sezon için tekrar Türkiye 1. Futbol Liginde mücadele etme hakkı kazandı.

Nevin Aydoğan
 

Son Güncelleme: 13.10.2016 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.