banner388

Samsunlulardan Trump’a  tepki

ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’le ilgili olarak yaptığı açıklamanın gündeme bomba gibi düşmesinin ardından Samsunluların nabzını ölçtük.

Samsunlulardan Trump’a  tepki

ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’le ilgili olarak yaptığı açıklamanın gündeme bomba gibi düşmesinin ardından Samsunluların nabzını ölçtük.

07 Aralık 2017 Perşembe 17:38

Samsun haber - ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’le ilgili olarak, “Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıma zamanı gelmiştir. Dışişleri Bakanlığına, Tel Aviv’deki büyükelçiliğimizin Kudüs’e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatını verdim”dedi.


“Tüm başkanlar bu yasanın gereğini yapmayı ertelediler”


1995 tarihli “Kudüs Yasasına” atıf yaparak o tarihte ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini de Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Trump, “20 yıldan uzun süredir tüm başkanlar bu yasanın gereğini yapmayı ertelediler ve buna gerekçe olarak barış çabalarını gösterdiler. Bu sürenin ardından şu anda daha önce olmadığı kadar İsrail’ ile Filistin arasında kalıcı bir barışa yakınız. Dolayısıyla şu anda Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıma zamanı gelmiştir” diye konuştu.


Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak resmen tanıdıklarını dile getirmesinin ardından dünyada tepkiler büyüyor. Bizde Samsunhaber.com olarak Samsunlulara neler düşündüklerini sorduk bakalım ne cevaplar aldık.


Haber: Müberra Taşçı

Son Güncelleme: 08.12.2017 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.