banner388

Samsunlular Pedal Başına

Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bugün Samsun'da 'Bisiklete Binme Etkinliği' düzenledi.

Samsunlular Pedal Başına

Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bugün Samsun'da 'Bisiklete Binme Etkinliği' düzenledi.

03 Eylül 2016 Cumartesi 14:25
Samsunlular Pedal Başına

'Bisiklete Binme Etkinliği' Sevgi Kafe önünden 'Sağlıklı Yaşam' sloganıyla  Liman Kavşağı’na kadar gidip geri dönülerek sona erdi ve etkinliğe Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kurum amirleri, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Halk Sağlığı Haftası'yla ilgili Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu şu açıklamada bulundu: "3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler ve bu amaçla tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Ülkemizde sağlık hizmetleri sadece sağlık tesisleri ile sınırlı kalmayıp aile hekimleri, bunun yanı sıra evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza evinde sağlık hizmeti şeklinde sunulmaktadır. Kadın ve çocuk sağlığı Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün öncelikleri arasındadır ve on üç ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı ile yılda yaklaşık 40 milyon doz aşı, yüzde 97 gibi dünyanın en yüksek bağışıklama oranlarından biriyle geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izleme yapmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başlamakta, içme ve kullanma sularının güvenilir olması için düzenli aralıklarla alınan numunelerden yapılan tahlillerle yüzme sularının güvenliği takip edilmektedir. Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemidir, teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezite çok daha az görülmekte. Sağlık Bakanlığı fiziksel inaktivite ile mücadele kapsamında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için  'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018'ni hazırladı. Halk Sağlığı Haftası’nın bu yıl ki teması Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlıklı Yaşam' olarak belirlendi ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek"

Son Güncelleme: 03.09.2016 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.