banner388

Samsunlular hareketlilik haftası için pedal çevirdi

Bisikletliler Derneği Samsun Temsilciliği olarak; "Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü" etkinlikleri çerçevesinde bisiklet turu düzenlendi.

Samsunlular hareketlilik haftası için pedal çevirdi

Bisikletliler Derneği Samsun Temsilciliği olarak; "Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü" etkinlikleri çerçevesinde bisiklet turu düzenlendi.

24 Eylül 2017 Pazar 17:07
Samsunlular hareketlilik haftası için pedal çevirdi

Sağlıklı Gelecek, Sağlıklı Nesiller hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen bütün çalışmalara katkı veren kurumlarımız aktivite ile küresel ısınma konusunda farkındalık oluştururken aynı zamanda trafikten kaynaklanan hava kirliliği, park problemi, trafik yoğunluğu ve gürültüsü, trafik stresinin azaltılması gibi önemli amaçları da gerçekleştirmiş oluyor.


Dünya Otomobilsiz  Yaşam Günü için farkındalığın oluşturulması amacını da taşıyan ve ''Paylaşmak Sizi Daha İleri Götürür'' sloganıyla gerçekleşen etkinlik ile bisikletseverler,   24 Eylül Pazar günü saat 14:00'da Atakum Sahilinde pedal çevirdi.


Yeni Atakum iskelesinden başlayan etkinlik  sahil boyu devam ederek  Atakent yat limanında son buldu.



Toplu ulaşım ve bisiklet kullanımında farkındalığın oluşmasına da aracılık edecek aktivite hakkında bilgi veren Bisikletliler Derneği il temsilcisi Tarık Torun etkinlik öncesinde şunları söyledi. 


"Bisikletliler Derneği il temsilciliği olarak Takev okullarının da desteği ile  güzel bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Avrupa  Hareketlilik Haftası Bisiklet Etkinliği" adı ile gerçekleştireceğimiz etkinlikte "Paylaşmak Sizi Daha İleri Götürür" sloganı ile hareket edeceğiz. Çevre ve zaman açısından oluşacak fayda ile birlikte fiziksel hareketliliğin artırılması yaya, toplu ulaşım, bisikletin kullanılması amaçlıyoruz.  2002'den bu yana Avrupa'da düzenlenen otomobilsiz yaşamın gelişmesi için yapılan uluslararası etkinlik adına biz de böyle bir aktiviteyi gerçekleştiriyoruz.  Katılımcılar, 10 kilometrelik güzergah kapsamında pedal çevirerek hem bu güzel havanın tadını çıkaracak hem de akaryakıt harcamadan ulaşım yapmanın keyfini yaşayacaklar. Bu yıl etkinliğe Avrupa'daki şehirlerin yanısıra Ülkemizin de dahil olduğu bu anlamlı etkinliğe bizler Samsun’dan katılarak, bu anlamda ilimizin  ismini duyurmayı hedefliyoruz.
 


 

Etkinliğe katılan Doç. Dr. Oktay Yapıcı "bisikletin en temiz ulaşım aracı olduğunu belirterek. Gelişmiş Ülkeler artık  sağlık için bisiklet kullanıyorlar. Şehir merkezlerinde sadece toplu ulaşım araçları ve bisikletler kullanılıyor.  Şehirler arasında bisiklet otobanları yapılıyor. Bizler de belediyeler olarak gecikmeden bisikletli ulaşımı sağlamalıyız" dedi.
        

Yaklaşık  100 kişinin katıldığı etkinlikte bisikletseverler  hem spor yaptı hem de  Otomobilsiz yaşam gününü doyasıya kutladılar. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunBisiklet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.