banner388

Samsunlular Dikkat! Para Cezası Var

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, anız yakmanın hem doğaya verdiği zarar hem de cezaları hakkında bilgi verdi.

Samsunlular Dikkat! Para Cezası Var

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, anız yakmanın hem doğaya verdiği zarar hem de cezaları hakkında bilgi verdi.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 17:22
Samsunlular Dikkat! Para Cezası Var

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdür Vekili Nail Kırmacı,  anız yangınlarının doğaya verdiği zararları şu şekilde sıraladı:

  1. Toprağın üst tabakasındaki organik madde ile toprak altında bulunan ve toprağın oluşumunu sağlayan faydalı canlılar yok olur
  2. Biyolojik denge bozulur ve bitkilere yarayışlı besin maddeleri azalarak verimin düşmesine sebep olur
  3. Toprağın su tutma kapasitesi ve havalanması azalır, böylelikle toprak sudan yeterince faydalanamaz.
  4. Toprağı bitki örtüsüz bırakacağından, toprak doğrudan yağmur sularına ve rüzgara açık hale gelir.
  5.  Erozyon artar
  6. Toprak çoraklaşır.
  7. Büyük orman yangınlarına neden olabilir
Hazırladıkları çiftçi mektubu, liflet gibi basılı yayınları ile anız yakmanın insana, çevreye ve toprağa verdiği zararları anlatmaya çalıştıklarını belirten Kırmacı, " Anız yakanlara her dekar için 40,87 TL idari para cezası verilir ve yaktığınız anız orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde ise bu ceza 5 kat arttırılır. Tarımsal üretimin devamı için mutlak gerekli olan tarım alanlarımızın verimliğinin korunması, kesinlikle anız yakma alışkanlığının bırakılmasına bağlıdır. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, iyi ve verimli bir topraklardır. Bu nedenle de anız yakarak toprağı fakirleştirip çocuklarımızın geleceğini karartmayalım lütfen" dedi.
Son Güncelleme: 17.08.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.