banner388

Samsunlular dikkat! Meteorolojiden fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz'de 50-75 km/saat hızında fırtına beklendiğini duyurdu.

Samsunlular dikkat! Meteorolojiden fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz'de 50-75 km/saat hızında fırtına beklendiğini duyurdu.

24 Kasım 2023 Cuma 17:20
Samsunlular dikkat! Meteorolojiden fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son uyarıda, “Orta Karadeniz'de (Kastamonu-Samsun arası) rüzgarın, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir” denildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise “Rüzgarın; bölgemizde, yarın (25 Kasım Cumartesi) kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), bölgemizin iç kesimlerinde ise kuvvetli fırtına (80 km/saat); 26 Kasım Pazar günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Genel olarak güneyli yönlerden, Pazar günü ise sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimlerimizde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Samsun Valiliği de şu uyarıyı yaptı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelerine göre ilimiz genelinde 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenildiğinden, yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.