banner388

Samsunlular dikkat: Bayramda bunu kesin yapın

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Ramazan Bayramıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Samsunlular dikkat: Bayramda bunu kesin yapın

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Ramazan Bayramıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

21 Haziran 2017 Çarşamba 15:31
Samsunlular dikkat: Bayramda bunu kesin yapın

Samsun haber - Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Ramazan Bayramı'nda şeker yedikten sonra yapılması gerekenleri söyledi. İlker bayram şekeri yedikten sonra ağzın çalkalanması, su içilmesi ve dişlerin en az 3 dakika fırçalanması gerektiğini belirtti.


Çok şeker yemenin dişlerin çürümesini hızlandırdığını söyleyen İlker, "Ramazan’da tatlı tüketimi çok oluyor. Ramazan Bayramı’nda adet olarak baklava, şeker, lokum, çikolata ve sütlü tatlılar ikram edilir. Bu gibi karbonhidratlı maddeler diş çürümesini hızlandırır. Dişlerde var olan küçük çürükler, çatlaklar, diş eti çekilmesi, diş cebi gibi rahatsızlıkları karbonhidratlar arttırır. Bu gibi olumsuzlukları önlemek için tatlı şeyler yedikten sonra mutlaka ağzımızı suyla çalkalamamız ve üzerine su içmemiz gerekir. Ağzımızda tatlı karbonhidratların birikmesini önlememiz gerekir. Bu işlemlerin ardından da dişlerimizi fırçalamamız gerekir. Diş fırçalaması süresi de en az 3 dakikadan fazla olması gerekiyor. Biz, genelde dişlerimizi çok kısa sürede fırçaladığımızı zannediyoruz. Dişleri az fırçalamak, hiç fırçalamamakla eş değerdedir. Mutlaka bütün dişleri önden, arkadan, içeriden, dışarıdan 3 dakikayı açacak şekilde fırçalamamız gerekir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.