banner388

Samsunlular bu geceye odaklandı!

Samsunlular bu gece gerçekleşecek olan 'Süper Ay', 'Kanlı Ay' ve 'Mavi Ay' doğa olayına odaklandı.

Samsunlular bu geceye odaklandı!

Samsunlular bu gece gerçekleşecek olan 'Süper Ay', 'Kanlı Ay' ve 'Mavi Ay' doğa olayına odaklandı.

31 Ocak 2018 Çarşamba 09:19
Samsunlular bu geceye odaklandı!

Türkiye, bu gece gerçekleşecek olan doğa olayına odaklandı. En son 31 Mart 1866 tarihinde yaşanan 'Süper Ay', 'Kanlı Ay' ve 'Mavi Ay' bu gece birlikte görülecek. 

MAVİ AY, SÜPER AY, KANLI AY NEDİR?

2.5 yılda bir görülen 'Mavi Ay', aynı takvim ayı içinde iki dolunay görülmesine deniyor. 411 günde bir yaşanan 'Süper Ay', Dünya’ya en yakın olduğu noktada Ay’ın normalden büyük görünmesine verilen isim. 'Kanlı Ay' ise ay tutulması öncesi Dünya’nın gölgesinin Ay'a düşmesiyle oluşuyor. 

En son 31 Mart 1866 yılında bu üç olay aynı gecede yaşanmıştı. Türkiye saati ile 18.34'te kısmende olsa Türkiye'den izlenebilecek. Tutulmanın en iyi izlenebileceği yer ise ABD'nin batı yakası ve güney doğu asya ülkeleri olacak.


SAMSUN'DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre Samsun'da bugün sabah saatlerinde yerel sağanaklar görülecek. Öğleden sonra ise yağış kesilecek. Akşam saatlerinde ise gözler gökyüzünde olacak. Havanın yer yer bulutlu olması nedeniyle bu gece gerçekleşecek doğa olayı, Samsun'da bazı yerlerde görülemeyecek.

Son Güncelleme: 31.01.2018 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.