banner388

Samsunlu vekilden "Santral zararsızdır" diyenlere tepki 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çarşamba Ovası'na yapımına başlanılan biyokütle enerji santralinin ovaya zarar vermeyeceğine dair açıklamada bulunanlara sert çıktı. 

Samsunlu vekilden "Santral zararsızdır" diyenlere tepki 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çarşamba Ovası'na yapımına başlanılan biyokütle enerji santralinin ovaya zarar vermeyeceğine dair açıklamada bulunanlara sert çıktı. 

11 Ekim 2019 Cuma 16:59

Samsun'un Çarşamba ilçesine Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından biyokütle enerji santrali inşaatına başlandı. Tarımsal SİT alanı üzerine kurulumu yapılan santralin zarar vereceğini bastıra bastıra belirten CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, biyokütle enerji santralinin, çevreye zarar vermeyeceğini savunan ifadelerin yer aldığı broşürlerin Çarşamba ve civarında dağıtılmasına ve muhtarlar, kanaat önderleri ve STK'lar üzerinde çeşitli yöntemlerle baskı kurmaya yönelik çalışmalar yürütülmesine sert tepki gösterdi. Kurulmak istenen santralin, menşei belli olmayan kimyasal atıklar da dahil olmak üzere günde 630 ton atık yakacağını, yılda 5 ton külü havaya salacağını, ovayı besleyen dereden günde bin 500 ton su çekilip, yakma işlemi sonrası bu suyun tekrar ovaya salınacağı kaydeden Hancıoğlu, bütün bu gerçeklerin vatandaşlardan gizlenmeye çalışıldığını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Neslihan Hancıoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Vatan sevgisi, Atalarımızın uğruna canlarını feda ettiği ve bizlere emanet ettiği vatan topraklarını korumakla başlar. Tıpkı biz Samsunlulara aşımızı, ekmeğimizi, suyumuzu veren Çarşamba Ovamız gibi...
Şundan hiç kimsenin endişesi olmasın; milletimiz istemedikçe, milletimizi aldatarak o santral oraya kurulamaz! 
Hiçbir irade, hiçbir güç, milletten üstün değildir! Kapı-kapı dolaşıp bu santralin zararsız olduğu yönünde propaganda yapanları, vatandaşımızın üzerinde baskı oluşturmaya çalışanları uyarıyoruz:
Bu toprağın insanı onurludur... Onurunu, geleceğini üç kuruş paraya veya ucuz yalanlara satmaz! Bunlara tevessül eden de buralarda insan yüzüne bakamaz! Çarşamba Ovası'na ihanet, Türkiye'ye ihanettir, milletimize ihanettir, geleceğimize ihanettir! İhanete, asla geçit vermeyeceğiz!"
 

Son Güncelleme: 11.10.2019 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adil guven 2019-10-11 17:17:35

hele sukur sesiniz cikti bagirin da halk gercekleri ogrensin ..canim Samsun ve ovalari $ severler tarafindan isgal altinda..

Avatar
kaya 2019-10-11 17:09:26

sayın vekılım bırde eyt savunsan ne olur korkma gunah olmaz vıjdanın varsa meclısde dıle getır

Misafir Avatar
HASBİ 2019-10-11 17:41:59 @kaya

Amca yaş kaç?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hakan 2019-10-12 15:51:32

Hepiniz aynısınız senin partinde gelse aynını yapacak siyeset halka öğretti