banner388

Samsunlu vatandaşlar referandum sonucunu yorumladı

Tüm Türkiye’de 16 Nisan’da yapılan referandum da evet çıkmasının ardından Samsunlu vatandaşlar beklentilerinin büyük olduğunu açıkladı.

Samsunlu vatandaşlar referandum sonucunu yorumladı

Tüm Türkiye’de 16 Nisan’da yapılan referandum da evet çıkmasının ardından Samsunlu vatandaşlar beklentilerinin büyük olduğunu açıkladı.

18 Nisan 2017 Salı 09:16
Samsunlu vatandaşlar referandum sonucunu yorumladı

Samsun Haber - Türkiye’de 16 Nisan Pazar günü anayasa değişikliği için referanduma gidildi. Sandıktan yüzde 51.4 oranında evet çıkarken yüzde 48.6 oranında da hayır çıktı. Samsun’da ise evet ve hayır oyları arasında fark daha fazla oldu. Samsun’da yüzde 63.6 oranında Evet oyu öne geçerken yüzde 36,5 oranında da hayır oyu sandıktan çıktı. Samsun’da 17 ilçede sadece Atakum ilçesinde de hayır oyları evet oylarını geçti.

Gazete Gerçek’ten Serhat Türk ise Samsun’un nabzını tuttu. Samsun vatandaşlar sandıktan çıkan evet oyuyla beklentilerinin büyük olduğu açıkladı.

İşte Samsunlu vatandaşlardan referandum sonucu açıklaması

Hakan Verim: Ülkemiz bu tarihi sınavı sağ salim vermiştir. Sonuçlarından çok kavga gürültü olmaması, huzursuzluk çıkmamış olması daha da önemlidir. Vatandaşın istediği ekmek ve huzurdur. Şimdi devlet yöneticilerimize bu yönde çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz gerek evet, gerekse hayır diyenler, efendi bir şekilde sandığımıza gittik, vatandaşlık görevimizi yaptık. Şimdi tabiri caiz ise top siyasilerde. En başta şu FETÖ denilen illetin siyasi ayağı temizlenmeli. Her yerde FETÖ’cü olup da siyasette olmaması çok komik olur. Bu saatten sonra FETÖ’cü siyasiler kim olursa olsun ayıklanmalıdır. Bu AK Parti’nin oylarını yükseltir. Bir de ekonomi konusunda radikal adımlar atılması lazım. Dolar 1 TL olması lazım. Artık Sayın Cumhurbaşkanının da dediği gibi ilerleme vaktidir. Ne olacaksa bir an önce olmalı. 

Enver Ören: Biz millet olarak görevimizi yaptık. Artık barış güven ve istikrar istiyoruz. Tüm belirsizliklerin yok olmasını ortadan kalkmasını istiyoruz. Sistemin adı önemli değil. Bu yolda Avrupa devletlerine de yüz çevirmememiz lazım. Artık dünya küçük ve global. Bu yüzden dünyaya uyum sağlamamız lazım. Eğer dünyadan izole olursak başımız daha çok derde girer. Sonuçta biz ne Asya’lı ne de Avrupalıyız aslında. Biz bu iki coğrafyanın tam ortasındayız. Bu yüzden yüzümüzü kimseye dönmeyelim. Artık komşularla barışmamız lazım. Çünkü ekonomik kalkınma bunu gerektirir. Bunların tamamının beklentisi içerisindeyiz. 

Kemal Koç: Ben 2019’a kadar daha doğrusu bu sistem yürürlüğe girene kadar yine belirsizlik olabileceğine inanıyorum. Bu yüzden hemen seçim yapılmalıdır. Ondan sonra her şey düzelir. Bir de şunu söylemek istiyorum ama lütfen yazın. AK Parti de CHP de kendini sorgulamalı. Bugün büyükşehirlerde oy kaybı var. MHP zaten bitti. Ona bir şey demem. Fakat bunlar yapılırken hızlı adımlar atılmalı. Beklentimiz çok yüksek. 

Kurtuluş Biçen: İşte sonunda referandum da bitti. Nihayet sağ salim atlattık. Şimdi işe güce bakma zamanı. Biz esnaflar olarak piyasaların bir an önce yoluna girmesini bekliyoruz. Referandum yüzünden gerçekten konsantremiz bozuldu ve işlerimiz düştü. Artık millet rahat rahat önüne bakmalı. Artık yöneticilerimiz de ekonomik reformlar, kalkınma hamleleri yapmalı. Özellikle büyük sanayiciler değil, esnafın yanında olmalı. Çünkü oy haritasında iş coğrafyasının evet demediği anlaşılıyor. 

Muhammet Görmüş: Karadeniz ve özellikle Samsun olmasaydı bu referandum HAYIR çıkardı. Çünkü EVET oylarını Karadeniz ve Samsun çıkardı. İstanbul İzmir Ankara’ya kalsa sonuç böyle olmazdı. Bu sayın Cumhurbaşkanıma özellikle söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, bizi de Çorum gibi kalkınmaya öncelikli bölge yap yeniden. Havalimanımızı hallet. Yeni bir üniversite inşa adin. Yeni turizm adımları atın. Yani diyeceğim şu ki, biz görevimizi yaptık ve Samsun olarak Türkiye geneline büyük etki yarattık. Şimdi sıra sizde efendim. 

Ömer Oğuz: İnanın benim için sonucun ne olduğundan çok referandumun bittiği önemli. Çünkü Ocak ayından beri seçimle yattık seçimle kalktık. Sonunda bitti ve hayırlısı oldu. Şimdi ise terör duymak istemiyoruz. İflaslar duymak istemiyoruz. Çocuk tecavüzü duymak, cinayet duymak, işsizlik duymak istemiyoruz. Bu ülkeden bunlar tamamen silinmeli artık. Artık şehit cenazeleri gelmemeli. Artık hiçbir şeyimiz eksik değil. Lütfen sesimizi duyun. Biz görevimizi yaptık. 

Servet Danışmaz: Ben 15 yıldır Ak Partiliyim. Bu seçim gerçekten bıçak sırtı geçti. Özellikle seçmen hem Evet hem Hayır diyerek bize bir mesaj verdi. Biz bu mesajı iyi analiz etmemiz lazım. Sorumluluk çok ağır. Büyükşehirler kaybedildi, bunların sebepleri araştırılmalı. Bir de hayır diyenlerin verdiği mesaj da sosyologlar tarafından detaylandırılmalı. Bu çalışmalar hızlı bir şekilde yapılarak bir an önce yola çıkılmalı. Yani asıl referandum bundan sonradır. Komşularla barışmamız lazım. Ekonomiyi de düzeltmemiz lazım. Birileri bizi oyuna getirmişse o yoldan hemen dönmemiz lazım. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. 

Yaşar Assan: Bu seçim sandığa gitme oranı olarak neredeyse dünya rekorudur. Fakat yurt dışı katılım az. Buna rağmen yüzde 80 civarı bir katılım, herkesin beklentisi olduğunu gösteriyor. Bu beklentiler iyi değerlendirilmeli. İnanın bizim de beklentimiz çok yüksek. Bir an önce huzur barış ve güven istiyoruz. Muasır medeniyetlerin de üzerine çıkmak istiyoruz. Bu yüzden de yetkiyi vermiş bulunuyoruz.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.