banner388

Samsunlu vatandaş devremülkçülerle mahkemelik oldu

Samsun'da Y.A. adlı vatandaş, devremülk satışı yapan bir şirketi, satıştan caydığı halde parasını geri alamadığını iddia ederek dava etti.

Samsunlu vatandaş devremülkçülerle mahkemelik oldu

Samsun'da Y.A. adlı vatandaş, devremülk satışı yapan bir şirketi, satıştan caydığı halde parasını geri alamadığını iddia ederek dava etti.

22 Haziran 2017 Perşembe 17:44
Samsunlu vatandaş devremülkçülerle mahkemelik oldu

Samsun haber - Samsun'da yaklaşık bir yıla yakın bir süredir bir şirket lüks otellerde devremülk satışı yapmakta. Yapılan devremülk satışlarından dolayı birçok insan mağdur olduğunu iddia etmekte. Bu insanlardan biri de Y. A. adlı bir kadın oldu. Satışın yapılmasından hemen 1 gün sonra vazgeçen kadın parasını bu şirketten alamadığını iddia ederek şirkete dava açtı.


10 BİN LİRA ÖDEME YAPTI

Y.A., 12 Mart 2017 Pazar günü davet edildiği lüks bir otelde şirketin Ankara'da bulunan tesisinde bulunan bir dairenin devremülkünü satın aldı. Bu satış işlemi için Y.A., şirkete eşinin kredi kartlarından toplamda 10 bin 665 TL'lik ödeme yaptı.

DAVA AÇTI

Y.A., ertesi gün bu satıştan pişman oldu ve Devre Tatil ve Uzun Sureli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinin 7. Maddesinde yer alan cayma hakkını kullanarak noter aracılığıyla şirkete cayma hakkını kullandığına dair ihtarda bulundu. Yapılan bu ihtara rağmen şirketten kendisine hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadığını iddia eden kadın, şirketin hiç bir şekilde kendisine ödeme yapmadığını iddia ederek şirkete dava açtı.

Avukatı aracılığıyla şirkete dava açan kadın, 20.03.2017 tarihinden itibaren ödediği tutarın işleyecek avans faizi ile birlikte masrafların ve vekalet ücretlerinin devremülk satışı yapan bu şirket tarafından ödemesini talep etti.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Konuyla ilgili olarak haber merkezimize birçok ihbar gelmekte. Mağdur olduğunu iddia eden kişilerle ilgili olarak yaptığımız haber sonrasında bize ulaşan firma yetkilileri haberi kaldırmamızı istediler. Haberi kaldırmayacağımızı ancak kendilerinin de bu konuda bir açıklama yaptıkları takdirde bunu da yayınlayacağımızı söyledik. Ancak firma yetkilileri yolladığımız soruları yanıtlamadılar. 

FAİZİYLE PARANIZI GERİ ALIN

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Samsun Tüketiciler Derneği Başkanı Av. Arslan Bolat, sözleşmeyi imzaladıktan sonra 14 gün içinde ihtarname çektikleri takdirde hiçbir bedel ödemeden cayma haklarının bulunduğunu, ödedikleri parayı da faiziyle geri alabileceklerini belirtti.

Son Güncelleme: 02.03.2018 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.