banner388

Samsunlu ünlü müteahhite dolandırıcılık davası

Samsunlu ünlü müteahhit Helim Kurt'un firmasının projesi olan Samsun Towers'ın müteahhitleri, firma ortakları ve pazarlamacıları hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan dava açıldı.

Samsunlu ünlü müteahhite dolandırıcılık davası

Samsunlu ünlü müteahhit Helim Kurt'un firmasının projesi olan Samsun Towers'ın müteahhitleri, firma ortakları ve pazarlamacıları hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan dava açıldı.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 12:08
Samsunlu ünlü müteahhite dolandırıcılık davası

Samsunlu sanatçı Orhan Gencebay’ın reklam yüzü olduğu 600 daireli Samsun Towers projesini inşa eden firmanın ortakları, müteahhitleri ve pazarlayan bir kişi hakkında ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı. 2012 yılının Mayıs ayında tanıtımı gerçekleştirilen projede maket üzerinden satış yapılırken arsanın dahi ortada olmadığı iddia edildi. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar hakkında 6 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istendi.


Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İstanbul Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 6 sanık yer alıyor. Samsun Towers projesini üstlenen Er-Sa İnşaat’ın ortağı 50 yaşındaki Helim Kurt, 43 yaşındaki Yusuf Kurt, İstanbul İl Özel İdaresi’nde üç yıl öncesine kadar personel daire başkanı olarak görev yapan Bilal Demir (59) ile, projenin müteahhitti olarak para toplayan Osman Görgülü (38), Enis Görgülü (34) kardeşler ile Umut Berkay Bilgiç, davada adı geçen isimler oldu.


‘NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK’ SUÇLAMASI

Maket projeden ev alan kişiler, üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen henüz ev alamadıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla iddianamede yer alan her bir sanık için 6 yıl ila 21 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılama süreci başladı.


Dava; maket projeden ev satın alan kişilerin, aradan 5 yıl geçmiş olmasına karşın evlerini alamamaları sonrası savcılığa yapılan suç duyurusu nedeni ile açıldı. Ev alan üç kişi adına açılan davanın iddianamesine göre sanıklar ‘Nitelikli dolandırıcılık’ yapmakla suçlanıyor. İddianamede her bir sanığın 6 yıldan 21 yıla varan sürede hapis cezası ile yargılanmaları talep edildi.


DAİRE BAŞKANI PAZARLADI

İddianameye göre, o dönem görev yapan İstanbul İl Özel İdaresi’nde görev yapan Bilal Demir, projenin pazarlamasını yaptı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İsmail Kocaoğlu’nun imzasını taşıyan iddianamede Bilal Demir dairelerin pazarlamasını makam odasında yaptı belirtildi. Dava dosyasındaki  belgelerde Demir, söz konusu projeden, vali yardımcıları, hakim-savcılar ve emniyet mensuplarının da yer aldığı bilgisini paylaştı. Demir'in, projenin imarı ile ilgili işlemleri Esenyurt Belediyesi’nde hızla yapıldığı yönündeki iddialarda dosyada yer aldı.


LÜKS OTOMOBİL ALDILAR

Hakkında çok sayıda dolandırıcılık davası açılan B O Gayrimenkul Yatırım'ın sahibi Osman Görgülü’nün, ev sahibi isteyenlerin paralarıyla çok sayıda lüks otomobil aldıkları bilgisi dava dosyasında yer aldı. Dosyada yer alan belgelere göre, Florya’daki B. Otomotiv’den, aralarında Ferrari, Maserati, Porche gibi lüks markaların da yer aldığı 15 otomobil bir milyon 530 bin Euro’ya alındı.


GÖRGÜLÜ ORTADAN KAYBOLDU

Paralarını yatıran ev sahipleri dairelerin teslimini beklerken firma yetkilileri ortadan kayboldu. Bir süre sonra da daire sahibi olmak isteyen ev sahiplerine, mevcut projenin yanında bulunan arsadan ev verileceği söylendi. Söz konusu arsanın da başka kişiler üzerine geçirildiği bilgisi dava dosyasında yerini aldı.


ÇOK SAYIDA GURBETÇİ DE MAĞDUR

Projede en büyük mağduriyeti yurt dışında bulunan gurbetçiler yaşadı. Sanıklar savunmalarında, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.  15 Mayıs’ta yapılan ilk duruşmada sanıklar yer almazken, mahkeme bir sonraki celse için Temmuz 2017’ye gün verdi.


AV. NOYAN: MAKAMINI KULLANDI

Davacıların bir kısmı adına davaya bakan Av. Özgür Noyan konu hakkındaki açıklamasında "Bilal Demir, İstanbul İl Özel İdaresinde daire başkanı olarak görev yapmaktaydı. Yapmış olduğu kamu görevini ve makamını kullanarak insanları Esenyurt’ta bulunan projelere yönlendirdi.


Bu projelerde çoğu kamu görevlisi halen yüzlerce insan mağdur durumda… Projeleri yapacak diye insanları yönlendirdiği müteahhit Osman Görgülü ise piyasanın ‘Ferrari Osman’ lakabı ile tanıdığı bir dolandırıcı çıktı. Ortada ne daire ve ne arsa. Mağdur edilenler arasında yer alan kimi kamu görevlileri de, isimleri gündeme gelmesin diye endişe ediyor. Ağır ceza mahkemesinden bu kişiler hakkında hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.05.2017 18:24
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.